Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απογοητευμένος ενόψει της πρεμιέρας ο Kubica

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απογοητευμένος ενόψει της πρεμιέρας ο Kubica

FORMULA 1

Απογοητευμένος ενόψει της πρεμιέρας ο Kubica

FORMULA 1

Το ξεκίνημα της χρονιάς για την ομάδα της Williams ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό.

Advertisement
Advertisement

Έχασε δυόμιση μέρες από το πρώτο τετραήμερο τεστ, ενώ βρέθηκε στην ουρά της κατάταξης τόσο σε ότι αφορά σε χρόνους όσο και σε αριθμό γύρων.

Η έλλειψη ανταλλακτικών για την FW42 αλλά και η απόκλιση όσων η ομάδα έβλεπε στην πίστα σε σχέση με όσα περίμενε από τη δουλειά στο CFD και την αεροδυναμική σήραγγα, αποτέλεσαν επιπλέον πονοκεφάλους.

Εύλογα η ιστορική ομάδα πάει στην πρεμιέρα της Αυστραλίας στις 17 Μαρτίου, με το ηθικό στα τάρταρα και τις ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιημένες. Πράγμα που αποτυπώνεται και στα λόγια του επίσημου οδηγού της, Robert Kubica.

Advertisement
Advertisement

Ο Πολωνός που επιστρέφει στο grid μετά από οκτώ χρόνια και τον τρομακτικό τραυματισμό που είχε τρέχοντας σε αγώνα ράλι, κάλυψε 268 γύρους αυτές τις μέρες – τους λιγότερους από κάθε άλλον οδηγό.

«Έτσι έχει η κατάσταση και δεν μπορώ να την αλλάξω. Πρέπει να εξασφαλίσω πως από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Επιστρέφω μετά από οκτώ χρόνια και ξέρω για το μονοθέσιο περίπου το 20% όσων θα έπρεπε να ξέρω πριν την πρεμιέρα. Τα άλλα μου είναι άγνωστα. Δεν έχω κάνει περισσότερους από 15 γύρους σε προσομοίωση μεγάλων αποστάσεων. Τα ερωτηματικά είναι πολλά», είπε ο Πολωνός.