Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απειλεί τη Monza ο Ecclestone

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απειλεί τη Monza ο Ecclestone

FORMULA 1

Απειλεί τη Monza ο Ecclestone

FORMULA 1

Μιας και το συμβόλαιο των διοργανωτών του ιταλικού Grand Prix με τον Bernie Ecclestone πλησιάζει προς το τέλος του, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ άρχισε τις «απειλητικές» δηλώσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, ο 83χρονος μίλησε στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport κάνοντας λόγο για «αποχαιρετισμό» της Monza στο καλεντάρι της Formula 1…

«Τα πράγματα δεν είναι καλά. Δεν πιστεύω πως θα ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Το προηγούμενο, από εμπορικής πλευράς ήταν καταστροφικό για εμάς από εμπορικής. Θα πούμε λοιπόν αντίο μετά το 2016», είπε χαρακτηριστικά ο Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

Έχει ακολουθήσει πληθώρα αντιδράσεων, από το κοινό, εκπροσώπους ομάδων αλλά και του Τύπου, καθώς ο «Ναός της Ταχύτητας» όπως τιτλοφορείται η ιστορική Monza, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Formula 1 από τη θέσπιση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 1950 – με μοναδική εξαίρεση το 1980 όταν το ιταλικό GP έλαβε χώρα στην πίστα της Ίμολα.

Εκτός από το οικονομικό ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπάρχουν κι άλλοι προβληματισμοί. Η για μία ακόμα χρονιά κακή απόδοση της Ferrari, έχει ρίξει τα νούμερα τηλεθέασης των αγώνων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη γειτονική χώρα. Πράγμα που επίσης προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ecclestone.

Advertisement

«Τα νούμερα της τηλεθέασης είναι χαμηλότερα στην Ιταλία απ’ ότι σε άλλες χώρες. Υπάρχει η συνδρομητική τηλεόραση, το twitter, το facebook, διάφορα μέσα επικοινωνίας και η προσοχή του νεαρού σε ηλικία κοινού αποσπάται. Πως θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα πράγματα; Αν η Ferrari άρχιζε να τερματίζει πρώτη και δεύτερη, σε κατατακτήριες και αγώνες. Τότε η τηλεθέαση θα βελτιωνόταν παντού. Η Ferrari αποτελεί πάθος παγκοσμίως», παραδέχθηκε ο Bernie.

Αν τελικά οι φαινομενικά «προειδοποιητικές» απειλές του Ecclestone αποδειχθούν πραγματικές, υπάρχει και ένα σενάριο που έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν και θέλει το ιταλικό Grand Prix να μεταφέρεται στην πίστα του Μουτζέλο, που ανήκει στη Σκουντερία. Ωστόσο, ο αειθαλής Βρετανός επιχειρηματίας ξεκαθάρισε πως δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση σχετικά.

Advertisement