Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα πουλάνε όλα του Michael Schumacher

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πουλάνε όλα του Michael Schumacher

FORMULA 1

Τα πουλάνε όλα του Michael Schumacher

FORMULA 1

Ενώ ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραμένει σε κώμα, χωρίς να ξέρει κάποιος ακριβώς το τι συμβαίνει και αν στην τελική ο Michael Schumacher είναι εν ζωή, συνεχίζουν να βγάζουν χρήματα στο όνομά του.

Advertisement
Advertisement

Ότι έχει σχέση με αυτόν τον μεγάλο αθλητή πωλείται, κυρίως από την οικογένειά του, αλλα και από τις ομάδες που έτρεξε. Ηδη το αγαπημένο του τζετ, το εξοχικό του στην Νορβηγία και δύο σπίτια ακόμα πουλήθηκαν από την  Κορίνα Σουμάχερ…

Ιδιαίτερα υψηλές τιμές πιάνουν τα μονοθέσια που έτρεξε ο Schumacher, όπως πρόσφατα η Ferrari 2003-GA, με το οποίο ο σπουδαίος Michael Schumacher κατέκτησε τον έκτο από τους 7 τίτλους του στη Formula 1– τον προτελευταίο από τους 5 σερί- έχει αριθμό 229 στα αρχεία της Ferrari F1.

Σειρά παίρνει η Ferrari της χρυσής εποχής του Michael Schumacher, που θα πουληθεί σύντομα σε δημοπρασία και σε μια τιμή που θα διαμορφωθεί ψηλά.

Advertisement
Advertisement

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ποσό που θα ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, αν και το συγκεκριμένο μονοθέσιο ήταν «ρεζέρβα».

Με αριθμό πλαισίου 198, το μονοθέσιο της Ferrari όταν χρειάστηκε, έδειξε τι αξίζει, καθώς με αυτό ο Michael Schumacher κατέκτησε μια νίκη. Ήταν ο αγώνας στο Interlagos της Βραζιλίας, όταν ο Schumi είχε μια έξοδο στις κατατακτήριες και αναγκαστικά, χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο για να εκκινήσει (από την τρίτη θέση) στον αγώνα. Το 2000, ήταν η χρονιά που η κυριαρχία της Ferrari μόλις ξεκινούσε και η κατάκτηση της νίκης εκεί, ήταν απλά προάγγελος της συνέχειας.

Advertisement

Το μονοθέσιο με την προηγμένη αεροδυναμική και επανασχεδιασμένο κινητήρα V10 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, προσέφερε μια ισχύ της τάξης των 800 ίππων στον οδηγό, επιτρέποντας το «στροφάρισμα» στις 17.300 σ.α.λ. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που για πολλούς φίλους των μηχανοκίνητων σπορ, η περίοδος εκείνη ήταν η καλύτερη για τη Formula 1– τότε που η «κορεκτίλα» δεν είχε επικρατήσει και τα τσιγάρα διαφημίζονταν φαρδιά- πλατιά πάνω στα μονοθέσια και όχι μόνο.

Advertisement

Το μονοθέσιο με τον αριθμό πλαισίου 198, επανεμφανίστηκε στην Καταλωνία για το GP της Ισπανίας στις 7 Μαΐου του 2000 και με αυτό, ο Schumacher κατάφερε να πετύχει την πρώτη του pole position για εκείνη τη σεζόν. Η τελευταία φορά που το 198 εμφανίστηκε σε δράση με τον Schumacher ήταν στο A1-Ring στην Αυστρία, όπου μετά από μια επαφή αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα και την εγκατάλειψη της προσπάθειας από τον Schumacher, η χρησιμότητά της περιορίστηκε.

Το μονοθέσιο επέστρεψε στο Maranello, όπου και υπέστη ολική ανακατασκευή, για να παρουσιαστεί μπροστά στο κοινό το Μάρτιο του 2001, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί ήταν που το είδε και το ερωτεύτηκε ο πρώτος ιδιώτης που το απέκτησε, για να ακολουθήσουν άλλοι τρεις οι οποίοι το απολάμβαναν μόνο σε εκδηλώσεις της Ferrari σε πίστες.  Η αγωνιστική του ιστορία και το όνομα του οδηγού στα χέρια του οποίου διέπρεψε, αναμένεται πως θα κάνει την τιμή αγοράς να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη της εκτίμησης.

Advertisement

Η υποβολή προσφορών κλείνει στις 12 Απριλίου με την RM Sotheby’s που έχει την ευθύνη, να προβλέπει πως το ποσό στο οποίο θα καταλήξει είναι κάτω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να θυμίσουμε πως το μονοθέσιο F2003-GA του Schumacher που δημοπρατήθηκε πέρυσι, έγινε το ακριβότερο στην ιστορία του είδους καθώς άλλαξε χέρια για 13,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Schumacher ζει; Ποια είναι η αλήθεια
Σε δημοπρασία η Ferrari F300 του Schumacher (+video)
Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes