Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Διέλυσε το ρεκόρ των pit stop η Red Bull

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέλυσε το ρεκόρ των pit stop η Red Bull

FORMULA 1

Διέλυσε το ρεκόρ των pit stop η Red Bull

FORMULA 1

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές έσπασε κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μαλαισίας το ρεκόρ ταχύτερου Pit Stop – όλες από το team των μηχανικών της πρωταθλήτρια Red Bull Racing! Η απόλυτη επίδοση, ορίζεται πλέον στα… 2.05 δευτερόλεπτα! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ήταν η McLaren που είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση στην αλλαγή ελαστικών, με τα 2.31 δευτερόλεπτα στο pit stop του Τζένσον Μπάτον στο Grand Prix Γερμανίας. Μία… αιωνιότητα μπροστά σε αυτά που πέτυχαν οι ταύροι στη Σεπάνγκ!

Αρχικά στον γύρο #5, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να μένει ακινητοποιημένος για μόλις 2.13 δευτερόλεπτα – ακριβώς τον ίδιο χρόνο που έκανε δύο γύρους μετά ο Μαρκ Ουέμπερ. Στον Γύρο #19 ο Αυστραλός δεν πρόλαβε καλά-καλά να σταματήσει, αφού η RB9 δέχθηκε τη περιποίηση των μηχανικών της Red Bull Racing μέσα στον εξωπραγματικό χρόνο των 2.05 δευτερολέπτων! Στη συνέχεια, υπήρξαν άλλες δύο αλλαγές ελαστικών, αμφότερες στα 2.2 δευτερόλεπτα.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αυστριακή ομάδα και βασίζονται στα δεδομένη που η ίδια έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα της σεζόν. Προφανώς, έγινε και αυτό το χειμώνα πολύ δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα από πλευράς Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά τα Pit stop ρεκόρ:
Πρώτο Pit Stop Φέτελ (Γύρος 5): 2.13 δευτερόλεπτα
Πρώτο Pit Stop Ουέμπερ (Γύρος 7): 2.13 δευτερόλεπτα
Δεύτερο Pit Stop Ουέμπερ (Γύρος 19): 2.05 δευτερόλεπτα
Τρίτο Pit Stop Ουέμπερ (Γύρος 31): 2.21 δευτερόλεπτα
Τέταρτο Pit Stop Ουέμπερ (Γύρος 43): 2.26 δευτερόλεπτα
[nggallery id=2288]