Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD_2023

Νέο Ford Explorer PHEV: Φλερτάρει με το απόλυτο

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Explorer PHEV: Φλερτάρει με το απόλυτο

FORD_2023

Νέο Ford Explorer PHEV: Φλερτάρει με το απόλυτο

FORD_2023

Με εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης και αποδοτικό σύστημα PHEV, το νέο επιβλητικό και κυρίως εντυπωσιακό Ford Explorer εμφανίζεται πρόθυμο να κυλιστεί στη λάσπη και τη σκόνη πολύ περισσότερο από κάθε ανταγωνιστή.

Advertisement
Advertisement

Περιφέρεται με το καλώς εννοούμενο θράσος ενός τύπου που φορά καουμπόικες μπότες αντί για σινιέ loafer και δεν έχει το παραμικρό σύμπλεγμα για τις επιλογές του.

Είναι φτιαγμένο για τα πολύ δύσκολα, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τους επιβάτες του στην προσωπική τους νιρβάνα που εξασφαλίζει το πολυτελές άνετο και ιδιαίτερα πρακτικό εσωτερικό του.

Οι 457 PS που αποδίδει το νέο Explorer PHEV θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ικανό επιχείρημα υπέρ της θεσμοθέτησης μιας νέας ιδιαίτερης υποκατηγορίας, των πανίσχυρων «muscle SUV». Και μάλιστα των «muscle PHEV SUV».

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το μεγάλο καπό χρησιμοποιείται ο θερμικός κινητήρας Ecoboost χωρητικότητας 3.0 lt, σε διάταξη V6 με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, με μπλοκ και κεφαλή χυτευμένα σε κράμα αλουμινίου ενισχυμένο με προσθήκη γραφίτη.

Με τη συγκεκριμένη μονάδα, ο όμιλος Ford εφοδιάζει μόνο το Explorer. Χάρη στην επενέργεια των δύο τούρμπο η απόδοσή του φτάνει στους 363 PS και τη διαφορά έως τη συνολική ισχύ των 457 καλύπτει ένας ηλεκτροκινητήρας 75 kW συνδεδεμένος με τον πίσω άξονα.

Advertisement

Η απαραίτητη, υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου του Explorer έχει ονομαστική χωρητικότητα 13,6 kWh. Η πλήρης επαναφόρτισή της από το ηλεκτρικό δίκτυο απαιτεί περί τις 4 ώρες και 20 λεπτά σε σταθμό ταχυφόρτισης τύπου Wallbox συμβατό με το σύστημα FordPass ή κάτι λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά σε κοινή παροχή 230V.

Advertisement

Εξυπακούεται ότι υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη φάση της πέδησης. Κατά τη μέτρηση με προδιαγραφές WLTP το Explorer έχει τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε ακτίνα δράσης 42 km. Το προεξάρχον, πανταχού και εκτυφλωτικά παρόν χαρακτηριστικό του Ford Explorer είναι η γενναιοδωρία. Πάντα και παντού…

Το νέο Explorer PHEV είναι εφοδιασμένο λοιπόν με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Και με επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και διαχείρισης της πρόσφυσης (Normal, Sport, Eco, Slippery, Deep Snow/Sand, Trail, Tow/hawl), με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των Intelligent All-Wheel Drive και Terrain Management System.

Advertisement

Γνωρίστε εδώ αναλυτικά το νέο Ford Explorer PHEV

Τα επτά πρόσωπα του Explorer, οι επτά παραλλαγές της παραμετροποίησης των ζωτικών του υποσυστημάτων είναι διαθέσιμα στον οδηγό μέσω του περιστροφικού επιλογέα στην κεντρική κονσόλα. Ακόμη και η ηλεκτροκίνηση έχει και αυτή, εν είδει hi-tech αξεσουάρ, τέσσερις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, υπό τις γλαφυρές ετικέτες «EVNow», «EVLater», «EVCharge» και «EVAuto».

Πάντως, η αληθινή ψυχαγωγία αρχίζει σε χωμάτινα τερέν, με το Τraction control στη θέση off και το Sport πρόγραμμα οδήγησης. Το Ford Explorer ουδόλως θα πτοηθεί αν σε αυτό το οδηγικό λούνα παρκ ο πηδαλιούχος έχει ακόμη και 6μελή συνοδεία – εφόσον διαθέτει καθίσματα για επτά άτομα.

Σημειώστε επίσης πως τα εμπρός καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, με 10 επιλογές και τρεις προγραμματιζόμενες θέσεις ρύθμισης. Στη δε έκδοση Platinum είναι επιπλέον πολυανατομικά και προσφέρουν τη φροντίδα του εν κινήσει μασάζ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το νέο Ford Explorer PHEV διαθέτει αλλά και προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε, διαμορφώστε και παραγγείλτε το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid online
Ford Puma Vivid Ruby: H premium πολυτέλεια στα compact SUV
Ford Explorer PHEV: Γιατί το μέγεθος μετράει…