Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD MUSTANG MACH-E 2022

Ford Explorer PHEV: Γιατί το μέγεθος μετράει…

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Explorer PHEV: Γιατί το μέγεθος μετράει…

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Ford Explorer PHEV: Γιατί το μέγεθος μετράει…

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Με πληθωρικές διαστάσεις, αχανείς χώρους, στιλ και μπόλικη δύναμη στα σωθικά του, το νέο Ford Explorer PHEV αποτελεί τον ξεχωριστό δρόμο στα μεγάλα επιβλητικά πολυτελή SUV.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό από κάθε άποψη νέο Explorer με plug in hybrid τεχνολογία μεταλαμπαδεύει την αμερικάνικη αντίληψη του “Big is Better” στα μοντέρνα ευρωπαϊκά ακόμη πιο απαιτητικά δεδομένα.

Για την ακρίβεια συνδυάζει αυτή την ιδιαίτερη κουλτούρα με πολύ σύγχρονες τεχνολογίες και ένα plug-in υβριδικό σύστημα που του επιτρέπει να έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση όπως επίσης να είναι συμβατό με τα αυστηρά δεδομένα εκπομπών στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία γενιά του Explorer αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις εντυπωσιακές εξωτερικές διαστάσεις προσφέροντας κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες. Με περίπου 1 μέτρο χώρο για το κεφάλι και στις τρεις σειρές καθισμάτων και πάνω από 1,5 m για τους ώμους και τους γοφούς για τους επιβάτες της πρώτης και δεύτερης σειράς, άπαντες απολαμβάνουν την πολυτελή καμπίνα.

Η 7θέσια διάταξη καθισμάτων μεταφράζεται επίσης σε μέγιστη ευελιξία, με εντυπωσιακό χώρο φόρτωσης που φτάνει τα 2.274 λίτρα σε 2θέσια διάταξη. Τα καθίσματα Easy Fold με ηλεκτρική επαναφορά σε όρθια θέση (Power Raise) για την τρίτη σειρά διευκολύνουν τη μετατροπή του χώρου για οποιονδήποτε συνδυασμό επιβατών και αποσκευών, ενώ υπάρχουν επιπλέον 123 λίτρα βοηθητικού αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα.

Advertisement

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης πέντε πρίζες 12-volt, δύο θύρες USB για την πρώτη και δεύτερη σειρά, 12 ποτηροθήκες και σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών (Tri-Zone Climate Control).

Advertisement

Το νέο Explorer Plug-in Hybrid προσφέρει απλόχερα πολυτέλεια, κορυφαία ασφάλεια και άνεση, καθώς επίσης και ένα πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, αλλά και ασυναγώνιστα επίπεδα διασύνδεσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας.

Το Explorer Plug-In Hybrid δεν ξεχνά βέβαια τόσο την απόλυτη ισχύ όσο και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Για αυτούς τους λόγους συνδυάζει τον πανίσχυρο, 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh, με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή αλλά και φόρτιση εν κινήσει, μέσω συστήματος αναγεννητικής πέδησης, αποδίδοντας συνδυαστικά παρακαλώ ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm.

Advertisement

Τα επιτεύγματα αυτά καθιστούν το νέο Explorer Plug-In Hybrid ως το ισχυρότερο υβριδικό όχημα της Ford.
Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας από το ηλεκτρικό δίκτυο απαιτεί περί τις 4 ώρες και 20 λεπτά σε σταθμό ταχυφόρτισης τύπου Wallbox συμβατό με το σύστημα FordPass ή κάτι λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά σε κοινή παροχή 230V.

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα εφοδιάζεται με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων της Ford και σύστημα ευφυούς τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive και Terrain Management System με επτά συνολικά προφίλ οδήγησης.

Το νέο Explorer Plug-In Hybrid μεταφέρει με χαρακτηριστική άνεση έως και επτά άτομα, ενώ, ρυμουλκεί τρέιλερ βάρους έως και 2.500 kg, αλλά παράλληλα εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 42 χιλιόμετρα με κατανάλωση καυσίμου 3,1 l/100 km και εκπομπές CO2 μόλις 66 g/km (WLTP).

Οι 457 ίπποι κάλλιστα θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ένα ικανό επιχείρημα υπέρ της θεσμοθέτησης μιας ιδιαίτερης υποκατηγορίας, των «muscle SUV». Και μάλιστα των «muscle PHEV SUV».

Αυτό είναι το εντυπωσιακό Explorer σήμερα, το οποίο είναι σε θέση να ικανοποιήσει στο έπακρο κάθε πτυχή της προσωπικότητας σου. Προσφέρεται με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη διέλευση από τον δακτύλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Explorer PHEV: Δέκα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό
Ford Explorer PHEV: Πολυτέλεια και οικολογικές επιδόσεις από 457 ίππους!
Δοκιμή: Ford Explorer 3.0 PHEV AWD