Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Explorer PHEV: Δέκα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Explorer PHEV: Δέκα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

FORD 2021-1

Ford Explorer PHEV: Δέκα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

FORD 2021-1

Πληθωρικό σε διαστάσεις, με απίστευτο εξοπλισμό και πολυτέλεια στον διάκοσμο, τεράστιους χώρους και 457 ίππους, το Plug-in υβριδικό Ford Explorer αποτελεί μία μοναδική περίπτωση στα luxury SUV.

Advertisement
Advertisement

Το δυνατότερο και πιο πληθωρικό Ford που έχει κυκλοφορήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι ένα πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο με πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών και μία δυναμική παρουσία που επιβάλλεται στον δρόμο.

Το Ford Explorer είναι ένα μεγάλο πολυτελές SUV, με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, απίστευτα επίπεδα εξοπλισμού για την άνεση και την ασφάλεια και εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας σε κάθε είδους δρόμο.

Χάρη στον προηγμένο ηλεκτροκινητήρα και τον πανίσχυρο 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford, το νέο Explorer Plug-in Hybrid προσφέρει κίνηση με μηδενικές εκπομπές και ηλεκτρική αυτονομία 48 km, εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή απαράμιλλες επιδόσεις και υψηλή απόδοση που φτάνει τους 457 ίππους και τα 825 Nm.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το επιβλητικό SUV της Ford έρχεται να προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα μετακινήσεων σε έως και 7 ενήλικους. Εκτός όμως από τους άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το νέο Explorer Plug-In Hybrid προσφέρει στην καμπίνα του το πιο πλήρες επίπεδο εξοπλισμού στην κατηγορία του, σε συνδυασμό με κορυφαία ευελιξία σε σχέση με τη χωροταξική της διαρρύθμιση.

Έτσι, το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid αποτελεί την ιδανική πρόταση για όλους όσοι αναζητούν ένα προηγμένο SUV πολυτελείας με ασυμβίβαστες επιδόσεις και συμπεριφορά τόσο στην άσφαλτο όσο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement

Με αρωγό το ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive, τα επτά επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και το προηγμένο Terrain Management System, το νέο Explorer Plug-in Hybrid αποτελεί σήμερα την κορυφαία έκφραση δυναμισμού, επιδόσεων, άνεσης και τεχνολογίας της Ford στην κατηγορία των πολυτελών SUV.

Advertisement

1. Κορυφαίο Plug-in υβριδικό σύστημα. Το υβριδικό σύστημα του νέου Εxplorer PHEV του παρέχουν την δυνατότητα να ταξιδεύει έως και 48 χιλιόμετρα (WLTP) αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Και μάλιστα μεταφέροντας έως και επτά επιβάτες.

2. Απίστευτες επιδόσεις. Το Explorer PHEV αποδίδει περισσότερη ισχύ και ροπή από την σπορ Mustang V8, κάτι που του επιτρέπει να επιταχύνει σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα. Μάλιστα, για τους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς, υπάρχει και το πρόγραμμα Sport για ακόμα πιο σπορτίφ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

3. Κορυφαίες παροχές για όλους τους επιβάτες. Στο σαλόνι του αυτοκινήτου υπάρχουν πέντε παροχές ρεύματος των 12 volt, τέσσερις θύρες USB και μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης έτσι ώστε όλοι οι επιβάτες να έχουν πάντα φορτισμένες τις κινητές τους συσκευές.

4. Μοναδικές δυνατότητες ρυμούλκησης.  Χάρη στο εξαιρετικά δυνατό plug-in υβριδικό σύστημα, το νέο Explorer PHEV μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2.500 κιλά – τιμή που ξεπερνά το βάρος δύο Ford Fiesta. Για να γίνει αυτό υπάρχει και το πρόγραμμα οδήγησης Tow/Haul που που αυξάνει κάθετα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και την ευκολία στον οδηγό κατά την φάση της ρυμούλκησης.

5. Εξαιρετικά επίπεδα εξοπλισμού. Το νέο Explorer PHEV διαθέτει ένα σύστημα ήχου της B&O με απόδοση 980 watt , κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών, ηλεκτρονικό έλεγχο της θερμοκρασίας τριών ζωνών, Active Park Assist 2 , Adaptive Cruise Control με Stop & Go , ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και μόντεμ FordPass Connect , όλα στάνταρ στην τιμή των €84.885, προσφέροντας μια απίστευτη σχέση τιμής/αξίας.

6. Ικανό για κίνηση σε κάθε είδους δρόμο. Το νέο Explorer PHEV διαθέτει τις λειτουργίες Trail, Slippery και Deep Snow/Sand μέσω του Terrain Management System, έτσι ώστε να μπορεί να κινηθεί πρακτικά σε κάθε είδους έδαφος, ακόμα και με την χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας.

7. Απροβλημάτιστη στάθμευση. Αν και μεγάλο σε όγκο, το Explorer PHEV διαθέτει την τεχνολογία Active Park Assist 2 το οποίο του επιτρέπει το αυτοματοποιημένο παρκάρισμα σε παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης. Το Park-out Assist είναι εξίσου χρήσιμο και κατά την φάση της εξόδου από τους χώρους στάθμευσης.

8. Άνεση που θυμίζει σαλόνι σπιτιού. Η άνεση που εξασφαλίζει το Explorer PHEV είναι μοναδική για τα δεδομένα των luxury SUV. Τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα, αεριζόμενα και διαθέτουν και ηλεκτρική ρύθμιση, ενώ εκείνα της δεύτερης σειράς είναι επίσης θερμαινόμενα. Tα καθίσματα που βρίσκονται στην τρίτη σειρά μπορούν να αναδιπλωθούν ή να επανέλθουν στην θέση τους  ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

9. Κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλοί ρύποι. Το Explorer PHEV και το υβριδικό του σύστημα μπορεί να κινηθεί με ένα από τα προγράμματα EV Now, EV Later, EV Auto και EV Charge. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικούς ρύπους, ή με το υβριδικό σύστημα, με το αυτοκίνητο να αποφασίζει μόνο του το ιδανικό σενάριο λειτουργίας για μικρότερη κατανάλωση και εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές ρύπων.

10. Απίστευτοι χώροι για επιβάτες. Το σαλόνι του νέου Explorer PHEV είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε παροχές και ανέσεις. Η ευρυχωρία του εντυπωσιάζει καθώς κάθε κάθισμα του νέου Explorer PHEV παρέχει περίπου 1 μέτρο χώρο μεταξύ της βάσης του και της οροφής . Μάλιστα, όταν τα πέντε καθίσματα των δύο πίσω σειρών αναδιπλωθούν, ο χώρος που παρέχει το Explorer PHEV φθάνει στα 2.274 λίτρα – τιμή που ισοδυναμεί με περισσότερες από 10 μπανιέρες!.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Explorer: Στην κορυφή του ψηλότερου πύργου αναρρίχησης (+video)|
Ford Explorer: Mε τετρακίνηση για κάθε έδαφος (video)
Στην Ελλάδα το πολυτελές, plug-in υβριδικό και 7θέσιο SUV Ford Explorer