Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Η ατίθαση πλευρά της Ford Mustang Mach-E GT

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ατίθαση πλευρά της Ford Mustang Mach-E GT

FORD 2022

Η ατίθαση πλευρά της Ford Mustang Mach-E GT

FORD 2022

Η Ford Mustang Mach-E GT προκαλεί ρίγη συγκίνησης στο πέρασμά της, όχι μόνο λόγω εκθαμβωτικής εμφάνισης, αλλά πολύ περισσότερο και υπέρογκων οδικών δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα πρόωσης με τους δύο AC σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη παράγουν 487 αγριεμένα άλογα.

Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Το τράβηγμα της άμεσα διαθέσιμης ροπής των 830 Nm σε συνεπαίρνει όταν βυθίσεις το δεξί πόδι.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο πως ο πίσω σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το σύνολο της μέγιστης ροπής του σε μόλις 0,5 δευτερόλεπτα παρακαλώ. Πως αλλιώς να το περιγράψει κανείς…

Advertisement
Advertisement

Η πρόσθετη επιλογή Untamed Plus στα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, μεταβάλλει δραστικά την ηλεκτρονική διαχείριση για ακραίες καταστάσεις σε επίπεδο επιταχύνσεων και συνολικά επιδόσεων.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες (ανάλογα με τη θερμοκρασία της μπαταρίας, των εξωτερικών συνθηκών, του οδηγικού στυλ) και τα ηλεκτρονικά προσφέρουν την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων στον απαιτητικό οδηγό.

Advertisement

Σημειώστε πως η ρύθμιση είναι ειδική και αφορά αποκλειστικά την σκληροπυρηνική Mach-E GT και εννοείται διαφορετική από των υπολοίπων τετρακίνητων Mach-E.

Advertisement

Στην επιλογή Untamed, εκεί δηλαδή όπου η Mach-E GT νιώθει σαν ψάρι στα νερά της, το σύστημα διεύθυνσης γίνεται πιο κοφτερό, το πεντάλ του γκαζιού πιο άμεσο σε απόκριση και τα αμορτισέρ γίνονται πιο σφιχτά σε ρύθμιση.

Η Mach-E GT υιοθετεί ειδικά εξελιγμένα ελαστικά προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες πίεσης, όπως είναι για παράδειγμα το περιβάλλον μιας πίστας.

Advertisement

Οι ζάντες ελαφρού κράματος των 20 ιντσών επιστρατεύουν τα ελαστικά Pirelli P Zero, όπως και τα απίθανα σε δύναμη φρένα της Brembo με τις χαρακτηριστικές κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες που χρησιμοποιούν εμπρός δίσκους 385 χιλιοστών.

Μην ξεχάσουμε βέβαια το κερασάκι στην τούρτα το οποίο δεν είναι άλλο από την ηχητική πανδαισία. Η τεχνητή αναπαραγωγή ήχου είναι τόσο επιτυχημένη, που δικαιολογημένα αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι μέσα στις θρυλικές πάλαι ποτέ V8 Mustang με το εκκωφαντικό κροτάλισμα στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού.

Σημαντικό ρόλο στο στήσιμο διαδραματίζει και η μελετημένη στο έπακρο ανάρτηση Magnetic Ride. Πρόκειται για την ανάρτηση με τα αμορτισέρ μαγνητοροϊκής τεχνολογίας με μεταβολή του βαθμού απόσβεσης μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα τεχνικά προσθέτουμε επίσης πως υπάρχει αυξημένο αρνητικό κάμπερ στους τροχούς αλλά και μικρότερη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις υπόλοιπες Mustang Mach-E.

Η Mustang Mach-E GT αποτελεί εμφατικά αυτή τη στιγμή ένα από τα ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που υπάρχουν στον πλανήτη. Με ισχυρή προσωπικότητα, ταμπεραμέντο και μπόλικη τεχνολογία από το αύριο, ουσιαστικά μας ξανασυστήνει το μύθο από την αρχή. Γιατί η Mustang είναι ένας ζωντανός θρύλος που διαρκώς εξελίσσεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει το… Golden Hall
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mustang Mach-E GT (+τιμή)
Ford Mustang Mach-E GT: Η fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης