Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: H απόλυτη σπορ ηλεκτρική εμπειρία

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: H απόλυτη σπορ ηλεκτρική εμπειρία

FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: H απόλυτη σπορ ηλεκτρική εμπειρία

FORD 2022

Mε όνομα από το παρελθόν και τεχνολογία από το μέλλον η Ford Mustang Mach-E GT δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δώσει μία νέα διάσταση στην καθαρόαιμη σπορ οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης η Ford θέλησε να δείξει την αδιάκοπη συνέχεια της πορείας της, επιλέγοντας ένα όνομα με βαρύ ιστορικό φορτίο και το φέρνει ως οδηγό για το μέλλον.

Η Μustang είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπορ DNA της μάρκας, με πάνω από 5 δεκαετίες ιστορία και με μία άκρως επιτυχημένη παγκόσμια πορεία στο σήμερα.

Η Ford επέλεξε αυτό το ίδιο όνομα για να την οδηγήσει στη νέα εποχή, δημιουργώντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, με την αύρα της Mustang αλλά με ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η ηλεκτροκίνηση στις ημέρες μας.

Advertisement
Advertisement

Και όλα αυτά με μία ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσει τον σπορ χαρακτήρα της εταιρίας, και να τον αναδείξει ακόμα περισσότερο μέσα πλέον από τα νέα ήθη και τα καινούργια δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό το αδιαπραγμάτευτο σπορ στοιχείο κάνει την εμφάνισή του με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο στην κορυφαία έκδοση της Mustang Mach-E, αυτή με τα χαρακτηριστικά GT.

Advertisement

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο δυναμισμό και απίστευτες επιδόσεις, που έρχεται να αποδείξει και στους πιο δύσπιστους ότι το πνεύμα της Ford και οι αγωνιστικές της δάφνες μπορούν άνετα να συνυπάρξουν με την ηλεκτροκίνηση.

Η Ford Mustang Mach-E GT με τους 487 ίππους δεν είναι μόνο το ισχυρότερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει η Ford στην Ευρώπη αλλά είναι και το ταχύτερο, καθώς καταφέρνει να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η εκπληκτική αυτή απόδοση συνδυάζεται με μία ροπή στα 860 Nm η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει ακαριαίες επιταχύνσεις και μοναδική απόκριση στο πάτημα το γκαζιού ανεξάρτητα από την ταχύτητα με την οποία κινείται.

Το προηγμένο ηλεκτρικό της σύστημα βασίζεται σε μία μπαταρία των 98,7 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η αυτονομία της φθάνει στα 500 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπορεί να γίνει σε ταχυφορτιστή έως και 150 kW και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μόλις 45 λεπτά για να γεμίσει από το 10% έως το 80% ενώ απαιτεί μόλις 10 λεπτά για να αποκτήσει έξτρα αυτονομία 99 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ο ξεχωριστός της χαρακτήρας γίνεται άμεσα αντιληπτός από τους αποκλειστικούς για το συγκεκριμένο μοντέλο χρωματισμούς του αμαξώματος αλλά και από άλλες αισθητικές αλλαγές όπως η ειδική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα και το σπόιλερ, την μαύρη βαμμένη οροφή, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και τις πανέμορφες αποκλειστικές για την έκδοση αλουμινένιες ζάντες των 20 ιντσών.

Στο σαλόνι ξεχωρίζουν τα μοναδικά μπάκετ καθίσματα της Ford Performance με πολυτελή επένδυση από δέρμα σουοέντ, τα οποία που προσφέρουν εξαιρετική στήριξη στην γρήγορη οδήγηση.

Το ευρύχωρο και πολυτελές σαλόνι μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, ενώ και ο εξοπλισμός βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα περιλαμβάνοντας συστήματα όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Η ανάρτηση είναι ειδικά εξελιγμένη για το συγκεκριμένο μοντέλο με αμορτισέρ MagneRide για αυξημένη άνεση και μεγαλύτερη ακρίβεια στην σπορ οδήγηση, χάρη στην ειδική ρυθμιζόμενη λειτουργία τους με μαγνητοροϊκό υγρό το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο στις συνθήκες του δρόμου.

Τα φρένα είναι εξελιγμένα σε συνεργασία με την Brembo και περιλαμβάνουν αεριζόμενους δίσκους εμπρός διαμέτρου 385 χιλιοστών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση και αντοχή στην σπορ οδήγηση. Για τα ελαστικά η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για την δημιουργία ενός νέου τύπου γόμας και με ειδική χάραξη, σε διάσταση 245/45 R20.

Η έκδοση GT έχει επίσης και ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Mustang Mach-E, με την ονομασία Untamed Plus.

To πρόγραμμα αυτό έχει εξελιχθεί για την καλύτερη δυνατή απόδοση σε διαδοχικούς γύρους μέσα σε πίστα, και ρυθμίζει όχι μόνο την παροχή της ισχύος και της ροπής σε κάθε ηλεκτροκινητήρα, αλλά δίνει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας έτσι ώστε η Mach-E GΤ να προσφέρει στον οδηγό της μία μοναδική εμπειρία στην καθαρόαιμη σπορ οδήγηση.

Σε κάθε περίπτωση, με την Μunstang Mach-E GT η Ford κάνει ξεκάθαρο ότι η είσοδός της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει και το σπορ DNA της μάρκας.

Η κορυφαία σε απόδοση και επιδόσεις ηλεκτρική Mustang Mach-E GT αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική και ακόμα πιο εθιστική από τις συμβατικές εκδόσεις, με ένα ηλεκτρικό σύστημα που έρχεται από το μέλλον και μία καθαρόαιμη σπορ αύρα που τιμά την μεγάλη παράδοση του ονόματος Mustang.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E GT…κοντράρει Chevy Corvette C8 (+video)
Αύξηση αυτονομίας για τη Ford Mustang Mach-E
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mustang Mach-E GT (+τιμή)