Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Fiesta: Έτοιμο για το μέλλον

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Fiesta: Έτοιμο για το μέλλον

FORD 2022

Ford Fiesta: Έτοιμο για το μέλλον

FORD 2022

Με κορυφαίες τεχνολογίες ψηφιακής διασύνδεσης, με υβριδικούς κινητήρες και έντονο δυναμικό ταπεραμέντο, το νέο Ford Fiesta δείχνει το δρόμο για το μέλλον στα μικρά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία της Ford στην μικρή κατηγορία υπήρξε ανέκαθεν βαρύνουσας σημασίας, με το Fiesta να αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή των πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με στοιχεία που το έκαναν πάντα ξεχωριστό, όπως για παράδειγμα η μοναδική οδηγική του παρουσία, το Ford Fiesta έφτασε ως τις μέρες μας διατηρώντας την ξεχωριστή σχεδιαστική και κατασκευαστική φιλοσοφία της Ford, την οποία εμπλουτίζει πλέον με νέα στοιχεία τεχνολογίας και καινοτόμων λύσεων.

Το νέο Fiesta βρίσκεται ήδη στην αγορά αποτελώντας έναν ξεκάθαρο πρόλογο για τα μικρά αυτοκίνητα του μέλλοντος. Συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία από το παρελθόν, όπως τον δυναμικό και σπορτίφ χαρακτήρα, με τα νέα δεδομένα που το οδηγούν στο μέλλον, όπως οι κορυφαίες τεχνολογίες ψηφιακής διασύνδεσης και υποβοήθησης στην ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Fiesta χαρακτηρίζεται από μία φρέσκια σχεδίαση, με εκφραστικά στοιχεία και πιο έντονη προσωπικότητα. Διατηρεί τον μοναδικό χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες, όντας πλέον πολύ πιο σύγχρονο και μοντέρνο, και με μία ποικιλία εκδόσεων και εξοπλιστικών πακέτων που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την έλξη που ασκεί στο κοινό.

Για τη νέα γενιά του Fiesta η Ford φρόντιζε να του δώσει περισσότερο “χρώμα” και νεανικό χαρακτήρα, προσθέτοντας μερικούς επιπλέον χρωματισμούς για το αμάξωμα (Boundless Blue, Beautiful Berry & Mean Green για το ST) και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, οι οποίες τονίζουν ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που δείχνουν ανάγλυφα την στροφή του Fiesta προς τα δεδομένα μίας νέας γενιάς μικρών αυτοκινήτων είναι οι νέοι προβολείς Matrix LED με Glare-Free High-Beam οι οποίοι εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα φωτισμού ενώ αποκλείουν και την ενόχληση στους απέναντι οδηγούς.

Advertisement

Το νέο Ford Fiesta διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες επόμενης γενιάς και στο σαλόνι του με τη νέα προσαρμοζόμενη ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών να παρέχει μία πληθώρα πληροφοριών μέσα από το σύστημα πολυμέσων Sync 3 το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα εξελιγμένες λειτουργίες καθώς και σύστημα φωνητικών εντολών τελευταίας γενιάς.

Το νέο Ford Fiesta εφοδιάζεται με μία μεγάλη γκάμα σύγχρονων τεχνολογιών για την ψηφιακή διασύνδεση και την ψυχαγωγία των επιβατών. Ενώ παράλληλα διαθέτει μία πληθώρα συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού, όπως για παράδειγμα το Wrong Way Alert το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό αν έχει μπει κατά λάθος ανάποδα σε κάποιον δρόμο ή στην είσοδο ενός αυτοκινητόδρομου.

Advertisement

Μία ακόμα ένδειξη της στροφής προς το μέλλον του νέου Fiesta είναι η μεγάλη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης για τον κινητήρα ΕcoBoost Hybrid με mild υβριδικό σύστημα των 48 V για απολαυστική και απολαυστική οδήγηση σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι κινητήρες αυτοί συνδυάζονται αρμονικά τόσο με μηχανικό όσο με ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων Powershift με διπλό συμπλέκτη, το οποίο κάνει ακόμα πιο άνετη και ευχάριστη την καθημερινή οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι υβριδικές εκδόσεις του Fiesta έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Ford Fiesta έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μία ακόμα σημαντική στιγμή στην ιστορία του μοντέλου. Ενός μοντέλου που πάντα ξεχώριζε στις ευρωπαϊκές αγορές και το οποίο στη νέα γενιά του ρίχνει ματιές στο μέλλον, φέρνοντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες.

Με μία ιδιαίτερα ελκυστική τιμή και την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας σε after sales αλλά και έξυπνα χρηματοδοτικά προγράμματα, το νέο Ford Fiesta παραμένει η κορυφαία επιλογή της κατηγορίας του, όντας ένα αυτοκίνητο που συνδέει με μοναδικό τρόπο τις αξίες του παρελθόντος με τις νέες και πολλά υποσχόμενες δυνατότητες που ανοίγει το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και διασύνδεσης
Ford Fiesta: Δυναμικός χαρακτήρας με υβριδική τεχνολογία
Μια γρήγορη περιήγηση του νέου Ford Fiesta (video)