Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Puma Ecoboost Hybrid: Υβριδική τεχνολογία με σπορ χαρακτήρα

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma Ecoboost Hybrid: Υβριδική τεχνολογία με σπορ χαρακτήρα

FORD-2021

Ford Puma Ecoboost Hybrid: Υβριδική τεχνολογία με σπορ χαρακτήρα

FORD-2021

Το Ford Puma έφερε τα σπορ γονίδια της εταιρίας στην κατηγορία των μικρών SUV, συνδυάζοντας την μοναδική οδηγική απόλαυση με ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης για περισσότερη οικονομία και ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του Puma η Ford για άλλη μια φορά τάραξε τα νερά μιας ολόκληρης κατηγορίας, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που εκτός από την κορυφαία ποιότητα και την πρακτικότητα του σαλονιού του, προσφέρει στον σύγχρονο αγοραστή και μία ακόμα σημαντική διάσταση: την οδηγική ευχαρίστηση.

Γνήσιο τέκνο της μεγάλης παράδοσης της Ford φέρνει και στην κατηγορία των μικρών SUV το αγωνιστικό πνεύμα της εταιρίας, σε ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να ζεις μαζί του και απολαμβάνεις κάθε στιγμή της οδήγησής του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της παρουσίας του Puma είναι και η ύπαρξη του υβριδικού συστήματος με το οποίο η Ford εφοδιάζει τους κινητήρες του μοντέλου. Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost του νέου Puma με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα.

Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Advertisement

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω διαρκούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο κινητήρα καύσης 1.0L EcoBoost χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με απόδοση 125 και 155 ίππων, το ευφυές, αυτορυθμιζόμενο ήπιο υβριδικό σύστημα του νέου Puma παρακολουθεί συνεχώς τη λειτουργία του αυτοκινήτου, και προσφέρει έξτρα ροπή έως 20 Nm, αυξάνοντας έτσι την απόκρισή του στην πίεση του γκαζιού και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Στην πρόσφατη διεύρυνση της γκάμας του ιδιαίτερα δημοφιλούς και στην χώρα μας Puma, η Ford προσέθεσε και μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή με την άφιξη της αυτόματης έκδοσης και στους δύο κινητήρες. Χάρη στο 7τάχυτο κιβώτιο οι αλλαγές σχέσεων γίνονται πιο ομαλά ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή οδηγική απόλαυση καθώς και οι εξαιρετικές επιδόσεις, με την πιο ισχυρή έκδοση να χρειάζεται μόλις 8,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα.

Εντός της πόλης, το αυτόματο κιβώτιο βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων στροφών του υβριδικού συστήματος κίνησης των Ford Puma 1.0L mHEV 125PS και 155 PS προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου.
Το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει επίσης τη λειτουργία πρόσθετων τεχνολογιών για πρώτη φορά, όπως το Stop&Go για το Adaptive Cruise control που μπορεί να ακινητοποιήσει τελείως το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφορίας με σταμάτα-ξεκίνα στην πόλη και να το εκκινήσει αυτόματα εάν η στάση είναι μικρότερη των 3 δευτερολέπτων. Παράλληλα, ενσωματώνεται και η λειτουργία Remote Start, μέσω της εφαρμογής FordPass.

Advertisement

Πέρα από το κορυφαίο υβριδικό του υπόβαθρο, το Puma χαρακτηρίζεται από την δυναμική όσο και νεανική του εμφάνιση αλλά και από το ιδιαίτερα προσεγμένο και πρακτικό σαλόνι του. Εξαιρετικής ποιόητας τα υλικά που απαρτίζουν το ταμπλό συνδυάζονται με όμορφη σχεδίαση και πολλές σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Ενώ ιδιαίτερα πλούσιοι είναι οι διατιθέμενοι χώροι για τους επιβάτες αλλά και για τις αποσκευές.

Το πορτ-μπαγκάζ είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του με χωρητικότητα στα 456 λίτρα, και διαθέτει ένα μοναδικό στην αγορά έξτρα χώρο φόρτωσης Mega Box, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές και ιδιαίτερες μεταφορικές ανάγκες, έχοντας την δυνατότητα να πλυθεί και να καθαριστεί από την μεταφορά “βρώμικων” αντικειμένων.

H Ford για την αγορά του Puma προσφέρει ένα ειδικό πακέτο Ford Value, το οποίο εξασφαλίζει άμεσο κλείσιμο παραγγελίας, με προστασία τιμής και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα αυτό διατίθεται μέσω του Επίσημου Δικτύου της Ford στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)
Ford Puma ST Gold Edition: Σχεδιασμένο από τους φίλους της Ford (+video)
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp