Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

FORD-2021

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

FORD-2021

Η νέα κορυφαία ηλεκτρική Mustang Mach-E GT με τους 487 ίππους και τις απίστευτες επιδόσεις είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Ford μπορεί να δημιουργεί εκπληκτικά σπορ αυτοκίνητα ακόμα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η Ford άνοιξε ένα εντελώς νέο και πολλά υποσχόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της. Κρατώντας το όνομα και την φιλοσοφία μιας ολόκληρης εποχής, ανοίγεται στο μέλλον με μόνο στόχο να συνεχίσει την μακρά παράδοση που έχει στην δημιουργία ξεχωριστών σπορ μοντέλων.

Μετά τις “απλές” εκδόσεις της Mach-E έφθασε και η ώρα για την κορυφαία της έκδοση, με τα χαρακτηριστικά GT και τις πολλές και σημαντικές βελτιώσεις, με στόχο να γίνει το απόλυτο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Παράγοντας περισσότερη ισχύ από οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής που έχει διαθέσει ποτέ η Ford στην Ευρώπη, η Mustang Mach-E GT μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,7 δευτ. – κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση ευρωπαϊκό πενταθέσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford.

Δύο ηλεκτροκινητήρες AC κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς της Mustang Mach‑E GT και μαζί παράγουν ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm – σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Η τετρακίνηση με δύο μοτέρ, το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, η προηγμένη, προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και το υψηλών επιδόσεων σύστημα πέδησης της Brembo συνδυάζονται ιδανικά εξασφαλίζοντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement

Η Mustang Mach‑E GT περιλαμβάνει επίσης μία μοναδική ρύθμιση στο κινητήριο σύνολο που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς από τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις της Mustang Mach-E, με την υποστήριξη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών που μπορούν να μεταφέρουν την τεράστια ροπή στη επιφάνεια του δρόμου.

Advertisement

Επιπλέον, το νέο προφίλ οδήγησης Untamed Plus είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να εξισορροπούν την ισχύ των κινητήριων μονάδων για την επίτευξη σταθερών χρόνων κατά την οδήγηση στην πίστα – το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζει ταυτόχρονα τα συστήματα ελκτικής πρόσφυσης και ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος εκεί όπου οι συνθήκες και οι κανονισμοί το επιτρέπουν.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης σπορ καθίσματα της Ford Performance, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20”, αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange, καθώς και μοναδικά στοιχεία αμαξώματος διαφοροποιώντας περαιτέρω την κομψή και δυναμική σχεδίαση του premium SUV και διατηρώντας τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη), η Mustang Mach-E GT προσφέρει αυτονομία 500 km (κατά WLTP) μέχρι την επόμενη φόρτιση, παρά τις πρωτοφανείς επιδόσεις. Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά.

Οι προδιαγραφές φρένων και ελαστικών είναι επίσης μοναδικές για την Mustang Mach-E GT. Η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για τη δημιουργία μιας ειδικής γόμας και χάραξης πέλματος ελαστικών διαστάσεων 245/45 R20 υποστηρίζοντας έτσι την αυξημένη ροπή σε συνδυασμό με την τετρακίνηση του μοντέλου. Τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo με τα οποία εφοδιάζεται η Mustang Mach‑E GT είναι τα μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα οποιουδήποτε μοντέλου της Mustang Mach-E.

Ένας premium στάνταρ εξοπλισμός αυξάνει τη μοναδική απήχηση της Mustang Mach-E GT και βοηθά τους πελάτες να αξιοποιούν πλήρως τον αθόρυβο χαρακτήρα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Εκτός από τους μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Grabber Blue και Cyber Orange, το νέο μοντέλο διαθέτει τόξα θόλων τροχών στο χρώμα του αμαξώματος, μία ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά σε χρωματισμό Dark Matter Grey, καθώς και μοναδική σχεδίαση εμπρός προφυλακτήρα με αεροδυναμικές εισαγωγές και σπόιλερ.

Διαθέσιμες μόνο για την Mustang Mach-E GT, οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών περιλαμβάνουν μηχανουργημένη πρόσοψη με μαύρες γυαλιστερές εσοχές, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνεται η βαμμένη οροφή σε χρώμα Shadow Black, οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Pillar Black και οι δαγκάνες φρένων σε Colorado Red.

Μέσα στην ευρύχωρη, εργονομική καμπίνα, μία οθόνη αφής full HD 15,5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC της Ford, που μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού.

Τα μπάκετ καθίσματα της Ford Performance είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στήριξη στη σπορ οδήγηση, και έχουν φινίρισμα μαλακής δερματίνης όπως και το τιμόνι. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνεται ένα σύστημα ήχου της B&O με 10 ηχεία και hands-free λειτουργία πίσω πόρτας για ευκολότερη πρόσβαση στον πίσω χώρο αποσκευών χωρητικότητας 402 λίτρων, καθώς και μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Με την έκδοση GT η Ford αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της Mustang Mach-E, κάνοντας ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι το ίδιο απολαυστική και ικανή να προσφέρει καθαρόαιμες συγκινήσεις στους σύγχρονους οδηγούς. Ένα πραγματικά μοναδικό μηχάνημα οδήγησης, που συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το μέλλον, με την  να διατηρεί και στη νέα εποχή την πρωτοκαθεδρία στα σπουδαία σπορ μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη Ford Mustang Mach-E GT στην Κροατία
Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτροκίνητη και απόλυτα σπορFord
Στην υπηρεσία του Νόμου η ηλεκτρική Mustang Mach-E