Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Puma MHEV: O δεκάλογος του πιο σπορ compact SUV

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma MHEV: O δεκάλογος του πιο σπορ compact SUV

FORD 2021-1

Ford Puma MHEV: O δεκάλογος του πιο σπορ compact SUV

FORD 2021-1

Η Ford με το Puma κατάφερε να δημιουργήσει έναν ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας και συναισθήματος, με το compact SUV της να ξεχωρίζει όχι μόνο για τα υβριδικά του σύνολα αλλά και για τον σχεδιαστικό του χαρακτήρα και την ξεκάθαρα σπορ οδική του συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή και άκρως επικερδή κατηγορία όπου πλέον όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές σπεύδουν να δηλώσουν το “παρών”, η Ford ακολουθεί πιστά την δική της παράδοση και φιλοσοφία. Και επιμένει να εστιάζει στην απόλαυση του οδηγού και την κορυφαία οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της, χωρίς να αμελεί όμως παράγοντες όπως η ποιότητα κατασκευής και οι πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Αυτόν τον δικό της δρόμο ακολουθεί και με το Puma, ένα compact SUV που από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε ανάμεσα στα μοντέλα της κατηγορίας του. Δυναμικό και μοντέρνο σε εμφάνιση, συνδυάζει τους κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές με ένα τεχνολογικό υπόβαθρο και μία γκάμα από υβριδικά σύνολα κινητήρων που το φέρνουν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της ταυτότητας του Puma που το κάνουν να έχει τόσο ξεχωριστή ταυτότητα ανάμεσα σε όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας του.

1 – Σύγχρονο design με ελληνικό “χρώμα”: Το Puma φέρνει έναν εντελώς φρέσκο “αέρα” στα δεδομένα της κατηγορίας, με ένα δυναμικό σχήμα και πολλές μοντέρνες πινελιές. Την σφραίδα του σε αυτό το σχέδιο έχει βάλει και ο Έλληνας σχεδιαστής Γιώργος Σαριδάκης με στοιχεία όπως οι προβολείς που είναι τοποθετημένοι στο επάνω μέρος των φτερών, δημιουργώντας ένα σπορτίφ και παράλληλα κομψό σχήμα.

Advertisement

2 – Μεγάλη γκάμα κινητήρων: Ο αγοραστής έχει στην διάθεσή του μία πλειάδα επιλογών από τους 125 έως τους 200 ίππους.. Στη βάση των προσφερόμενων εκδόσεων του νέου Ford Puma υπάρχει ο αναβαθμισμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost με τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt απόδοσης 125 και 155 ίππων.

Στην γκάμα υπάρχει και ο νέος κινητήρας ντίζελ 1.5L EcoBlue των 120 ίππων του Puma ο οποίος προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και οικονομία σε καύσιμο για όσους οδηγούς κάνουν πολλά χιλιόμετρα μέσα στον χρόνο. Και στην κορυφή βρίσκεται ο πανίσχυρος βενζινοκινητήρας 1.5L EcoBoost των 200 ίππων του Puma ST. Το νέο Puma διατίθεται επίσης με ένα εξελιγμένο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ πρόσφατα προστέθηκε στην γκάμα και ένα νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη χάρη στο οποίο γίνονται πιο ομαλές οι αλλαγές, μειώνεται η κατανάλωση και βελτιώνονται και οι επιδόσεις.

Advertisement

3 – Στιβαρό πλαίσιο με σπορ προσαντολισμό. Το νέο Puma βελτιστοποιεί περαιτέρω την καταξιωμένη πλατφόρμα της κατηγορίας Β της Ford, που ως γνωστόν προσφέρει κορυφαία συμπεριφορά και στο Fiesta. Στο πίσω μέρος υπάρχει νέας σχεδίασης και πιο άκαμπτη ανάρτηση η οποία διαθέτει μεγαλύτερα αμορτισέρ, ,πιο άκαμπτα σάιλεντμπλοκ, και νέα top mounts με αποτέλεσμα την αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου και την μείωση των τριβών. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κορυφαία οδική συμπεριφορά αλλά και η εξαιρετική ποιότητα κύλισης σε καθημερινές συνθήκες.

4 – Ξεκάθαρος χαρακτήρας SUV. H αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η σχεδίαση με αναφορές στα μοντέλα SUV αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου ως όχημα πολλαπλών ρόλων. Η οδηγική απόλαυση αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία επιλέξιμων προφίλ της Ford (Normal, Eco, Sport, Slippery και Trail) που επιτρέπει στους οδηγούς να ρυθμίζουν τόσο την απόκριση του γκαζιού, όσο και εκείνη των συστημάτων πρόσφυσης και ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος.

Advertisement

5 – Η πρωτοποριακή ιδέα του MegaBox: Το νέο Ford Puma προσφέρει τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του χώρο αποσκευών που φτάνει τα 456 λίτρα.  Στον χώρο αποσκευών υπάρχει μία ακόμα έξυπνη ιδέα, το MegaBox, το οποίο είναι ένα μεγάλο κιβώτιο με πλαστικό περίβλημα και χωρητικότητα 80 λίτρων ενσωματωμένο στο αμάξωμα. Με πλάτος 764 mm, μήκος 753 mm και βάθους 306 mm, το MegaBox μπορεί να φιλοξενεί μη σταθερά στοιχεία ύψους έως 115 cm – όπως φυτά, για παράδειγμα – σε κάθετη θέση. Στον χώρο αυτό που έχει και τάπα μπορούν να φυλαχθούν ή και να πλυθούν βρώμικα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα οι λερωμένες μπότες των επιβατών.

6 – Ασφάλεια 5 αστέρων: Το Ford Puma απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, παίρνοντας «άριστα» τόσο στις δοκιμές πλευρικών συγκρούσεων σε μπαριέρα, όσο και στις πιο σοβαρές πλευρικές προσκρούσεις σε στύλο. Εξίσου κορυφαία είναι και η απόδοσή του στην προστασία των πεζών αλλά και των παιδιών.

7 – Κορυφαία συνδεσιμότητα. Χάρη στο εξελιγμένο ψηφιακό του υπόβαθρο τα smartphones μπορούν να παραμένουν μόνιμα συνδεδεμένα μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford,. Παράλληλα προσφέρεται ασύρματη φόρτισή, ενώ προσφέρεται και σύστημα φωνητικών εντολών για έλεγχο του συστύματος ήχου, της πλοήγησης και πολλών άλλων λειτουργιών.

Το σύστημα προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και ελέγχεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe). Το Puma εφοδιάζεται με το εξελιγμένο σύστημα FordPass Connect επιτρέπει στο αυτοκίνητο να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο από απόσταση. ελέγχοντας από μακριά λειτουργίες όπως το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα ή πραγματοποιώντας βασικούς ελέγχους, όπως τον έλεγχο της στάθμης της βενζίνης.

8 –Εξελιγμένα συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση: Το νέο Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και δύο κάμερες που είναι τοποθετημένα γύρω από το αυτοκίνητο για την υποστήριξη του “πακέτου” τεχνολογιών Ford Co–Pilot360 που βελτιστοποιεί τα επίπεδα προστασίας των επιβατών, την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη διαδικασία στάθμευσης.

Ανάμεσα στα συστήματα που διαθέτει ξεχωρίζουν τα Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition, Lane-Centring, Local Hazard Information, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Enhanced Active Park Assist, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

9 – Πολλές εκδόσεις και δυνατότητες εξατομίκευσης: Το Ford Puma διατίθεται σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές προτιμήσεις των πελατών. Ανάμεσά τους βρίσκεται η σπορτίφ ST-Line, η υψηλών προδιαγραφών ST-Line X, η πολυτελής ST-Line V, και η κορυφαία σπορ ST των 200 ίππων, έτσι ώστε ο κάθε πελάτης να βρει αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του.

10 – Ευκολία απόκτησης: Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αγορά του Ford Puma υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on.

Υπάρχει επίσης 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect που έρχεται να αποδείξει έμπρακτα την κορυφαία αξιοπιστία του, αλλά και την εμπιστοσύνη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο νέο αυτό μοντέλο. Το χαρακτηριστικό αυτό προσδίδει ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν για πολλά χρόνια ένα απόλυτα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πλεονεκτήματα του νέου αυτόματου κιβωτίου του Ford Puma Hybrid
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)
Ford Puma ST : Δαβίδ εναντίον Γολιάθ (+video)