Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το νέο VW Transporter αποκαλύπτεται

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VW Transporter αποκαλύπτεται

Fleet Cars

Το νέο VW Transporter αποκαλύπτεται

Fleet Cars

Το VW Transporter (μοντέλο 6.1 για τους πιο ειδικούς) είναι μοντέρνο με καλύτερη συνδεσιμότητα και βάζει περισσότερη έχει υψηλή τεχνολογία στα χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

 

Τον Φεβρουάριο, η VW αποκάλυψε το Multivan 6.1 σε μια εκδήλωση στο Wolfsburg και αργότερα η επιβατική του έκδοση έκανε την εμφάνιση της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τώρα ήρθε η ώρα για το κλειστό ελαφρύ φορτηγό Transporter με πολλές αλλαγές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το Transporter για τους επαγγελματίες κάνει το ντεμπούτο του στο Μόναχο στη έκθεση Bauma 2019, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση παγκοσμίως για επαγγελματικά οχήματα και μηχανήματα.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η Volkswagen δείχνουν ότι το Transporter 6.1 έχει τις ίδιες αλλαγές μπροστινό μέρος με το Multivan, με λιγότερο χρώμιο στη μάσκα και τον προφυλακτήρα. Δεν θα υπάρχουν διχρωμίες, επειδή αυτό είναι ένα εργαλείο δουλειάς και πρέπει να έχει χαμηλό κόστος κατασκευής.

Στο εσωτερικό, το νέο van αποκτά τον αρθρωτό πίνακα πληροφοριών ψυχαγωγίας (MIB3). Διατίθεται προαιρετικά, η οθόνη αυτή χρησιμοποιεί νέες λειτουργίες και υπηρεσίες βασισμένες στον διαδίκτυο, χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM (eSIM). Άλλες αλλαγές/βελτιώσεις στην καμπίνα περιλαμβάνουν μια ηλεκτρική πρίζα 230 V δίπλα από το κάθισμα του οδηγού και ένα αποθηκευτικό χώρο που κλειδώνει κάτω από το διπλό κάθισμα στην πλευρά του συνοδηγού.

Advertisement

Τα μοντέλα panel van και Kombi (με δύο παράθυρα και  χώρισμα στο χώρο φόρτωσης) διαθέτουν επίσης ξεχωριστό σύστημα κλειδώματος (για την καρότσα) ως στάνταρ που μπορεί να κλειδωθεί ξεχωριστά από το εσωτερικό. Επιπρόσθετα, τα μακρά αντικείμενα μπορούν τώρα να φορτωθούν ευκολότερα πιέζοντάς τα κάτω από το διπλό κάθισμα του συνοδηγού. Αυτό αυξάνει αποτελεσματικά το μέγιστο μήκος διαμερίσματος φορτίου (από 2.450 χιλ) σε 2.800 για την έκδοση με κανονικό μεταξόνιο και έως 3300 χιλιοστά (από 2900) για το μακρύ μεταξόνιο.

Όπως και πριν, το Transporter θα διατίθεται σε ποικίλες παραλλαγές αμαξώματων: Van, έκδοση επιβατών Kombi, καθώς και pickup με μία ή δύο καμπίνες. Ανεξάρτητα από την έκδοση, η VW αναφέρει ότι ο βασικός εξοπλισμός έχει βελτιωθεί σημαντικά. Τα νέα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα, τους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, τους νέους προβολείς H7, τα εσωτερικά φώτα LED και το σύστημα ραδιοφώνου Composition Audio με λειτουργία hands-free Bluetooth.

Advertisement

Όπως και το νέο Multivan, το νέο VW Transporter έχει τώρα ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης και έτσι γίνεται συμβατό με μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Στις διαθέσιμες τεχνολογίες περιλαμβάνονται τα συστήματα: Lane Assist, Park Assist, Rear Traffic Alert και Trailer Assist. Επιπλέον είναι διαθέσιμο το σύστημα Road Sign Display μαζί με το σύστημα πλοήγησης αλλά και τα: Cross Wind Assist, Post-Collision Braking System, και Hill Start Assist.

Η σειρά κινητήρων αποτελείται από τέσσερα μοτέρ Turbo diesel TDI 2.0-λίτρων (90, 110, 150 και 199 PS). Οι εκδόσεις των 150 PS και 199 PS θα διατίθενται με σύστημα τετρακίνησης 4Motion. Εκτός από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν για πρώτη φορά έναν ηλεκτροκίνητο Transporter. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ABT, η ηλεκτρική έκδοση τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82 kW (112 PS) που τροφοδοτείται από μπαταρίες χωρητικότητας μέχρι 77,6 kWh. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία, το e-Transporter θα προσφέρει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα εύρους NEDC και ωφέλιμο φορτίο σχεδόν 1,2 τόνων.

Advertisement