Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

70 χρόνια VW Transporter

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

70 χρόνια VW Transporter

Fleet Cars

70 χρόνια VW Transporter

Fleet Cars

Το Μάρτιο του 1950 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου Transporter και τώρα η Volkswagen γιορτάζει τα 70 χρόνια του μοντέλου με τις 6 συνολικά γενιές.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από 13 εκατομμύρια Transporter έχουν παραχθεί μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια και τις 6 γενιές του μοντέλου μέχρι σήμερα. Το μοντέλο της VW που έχει κυκλοφορήσει σε κάθε πιθανή μορφή επαγγελματικού, «κλειστό», με καρότσα, mini bus αλλά και camper για τις εξορμήσεις της οικογένειας, θεωρείται ένα από τα διαχρονικότερα και πιο εμβληματικά μοντέλα της μάρκας (μετά το Beetle και το Golf).

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν το Transporter το πλέον μακροβιότερο επαγγελματικό αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από το Τ1, έως το Τ6 (στο Τ6,1 είμαστε σήμερα), η ιστορία του μοντέλου έχει καταγεγραμμένες μόνο επιτυχίες σε ότι αφορά την εμπορική του απήχηση και όχι μόνο. Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε και τις χρονολογίες από τις οποίες χαρακτηρίζεται η κάθε γενιά, καθώς και να δει κανείς πόσο μεγάλος είναι ο «κύκλος ζωής» της κάθε γενιάς του μοντέλου, μια και ανά 12 με 13 χρόνια είχαμε νέα γενιά Transporter. Το Τ1, άρχισε να παράγεται το 1950 και αντικαταστάθηκε το 1967 από το Τ2, το οποίο έμεινε στην παραγωγή έως το 1979. Στη συνέχεια, το Τ3 «έφερε» το Transporter έως το 1992, όπου και αντικαταστάθηκε από το Τ4 που έμεινε στην αγορά έως το 2003,. Το T5 παρήχθη μέχρι και το 2015, όταν και αντικαταστάθηκε από το Τ6. Η τελευταία ανανέωση του αυτοκινήτου, είναι αυτή που θεωρείται ως Τ6,1 και έγινε το 2019.