Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ταξί: Δώστε μας 300 ευρώ το μήνα και παράταση

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξί: Δώστε μας 300 ευρώ το μήνα και παράταση

Fleet Cars

Ταξί: Δώστε μας 300 ευρώ το μήνα και παράταση

Fleet Cars

«Χειρόφρενο» τραβούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στις 9 Νοεμβρίου ζητώντας οικονομική ενίσχυση και παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα για όσο διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ.

Εκτός από την ενίσχυση των 300 ευρώ ανά όχημα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας αιτούνται επίσης τη μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στα 0,5 ευρώ/λίτρο και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 6% και την βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ. να πραγματοποιούν αστική μεταφορά, η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα ο ΣΑΤΑ αιτείται την παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει καμία παράταση έως σήμερα και λήγουν στις 31-12-2022. Επίσης, ένα χρόνο παράταση να δοθεί και σε αυτά που λήγουν έως και τις 31-12-2023.

Επίσης, τα ταξί της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάος στα Ταξί με απατεώνα…
«Βόμβα» έτοιμη να σκάσει στην αγορά των Ταξί!
Νέα παράταση «ζωής» στα γηρασμένα Ταξί!