Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

«Βόμβα» έτοιμη να σκάσει στην αγορά των Ταξί!

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» έτοιμη να σκάσει στην αγορά των Ταξί!

Fleet Cars

«Βόμβα» έτοιμη να σκάσει στην αγορά των Ταξί!

Fleet Cars

Επιτήδειος έμπορος επαγγελματικών αυτοκινήτων έχει πουλήσει την ίδια επαγγελματική άδεια σε πάνω από 12 άτομα.

Advertisement
Advertisement

Μια ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει στην αγορά των Ταξί η οποία αφορά εκατοντάδες ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι όπως φαίνεται επένδυσαν σε λάθος άνθρωπο τις οικονομίες τους για να προμηθευτούν μία επαγγελματική άδεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr κάποιος επιτήδειος έμπορος επαγγελματικών οχημάτων και αδειών ταξί έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαπατήσει εκατοντάδες ανυποψίαστους καταναλωτές εισπράττοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να έχει μεταβιβάσει τις άδειες κυκλοφορίας που φέρεται να έχει πουλήσει.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων Ταξί είναι γνωστός και στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και κατά το πρόσφατο παρελθόν τον έχουν στείλει πολλές φορές στο Εισαγγελέα.

Ωστόσο ο επιτήδειος έμπορος καταφέρνει να ξεγλιστρά από το νόμο και να εξακολουθεί να εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές με την υπόσχεση ότι θα τους δώσει κάποιο Ταξί για να το δουλεύουν ή να το εκμεταλλεύονται.

Ήδη στην Εισαγγελία έχουν μαζευτεί πάνω από 110 μηνύσεις εναντίον του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων Ταξί αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει συνδέσει τις υποθέσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μακραίνει η λίστα των θυμάτων του.

Advertisement

Ο τρόπος που λειτουργεί ο επιτήδειος είναι γνωστός στην αγορά των Ταξί και «ψαρεύει» τα θύματά του μέσω αγγελιών που αναρτά σε ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης επαγγελματικών οχημάτων.

Έχοντας στην κατοχή του περίπου 10 άδειες κυκλοφορίας Ταξί έχει καταφέρει να πουλήσει την κάθε μία από αυτές τουλάχιστον 10 φορές σε διαφορετικούς καταναλωτές εισπράττοντας συνολικά πάνω από 8 εκατ. ευρώ!

Advertisement

Ναι σωστά διαβάσατε το όφελος για τον επιτήδειο ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ καθώς η κάθε μία άδεια Ταξί πωλούνταν έναντι 80.000 ευρώ (μαύρα χρήματα) και στην Εφορία δηλώνονταν ότι πουλήθηκε έναντι 3.000 ευρώ.

Ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων Ταξί για να γίνει περισσότερο πιστευτός έναντι των ανυποψίαστων καταναλωτών πραγματοποιούσε τις «μεταβιβάσεις» των αδειών Ταξί σε συμβολαιογράφο! Βέβαια είναι γνωστό ότι για να μεταβιβαστεί μία άδεια Ταξί δεν χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη αλλά ο επιτήδειος με αυτό τον τρόπο έκανε τα θύματά του να νιώθουν περισσότερο σίγουρα για την «επένδυσή» τους.

Μάλιστα πέραν της πώλησης της άδειας του Ταξί τους πρότεινε να συνεταιριστούν σε μια κοινή εταιρεία εκμετάλλευσης επαγγελματικών οχημάτων με τους ανυποψίαστους καταναλωτές να «βάζουν» τις νέες άδειες που αποκτούσαν έναντι 80.000 ευρώ και εκείνος «έβαζε» τα οχήματα!

Advertisement

Ωστόσο και εκεί υπήρχε απάτη καθώς εν τέλει η εταιρεία εκμετάλλευσης επαγγελματικών οχημάτων αποκτούσε και την κυριότητα των αδειών Ταξί και βέβαια κανένας δεν λάμβανε ούτε ευρώ από τη νέα συνεργασία.

Παράλληλα επειδή η καταβολή των 80.000 ευρώ ανά άδεια Ταξί πραγματοποιούνταν με μετρητά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βεβαιώσουν τα θύματα ότι έχουν καταβάλει τα συγκεκριμένα ποσά καθώς όπως επίσης είναι γνωστό στην αγορά οι άδειες Ταξί πωλούνται έναντι κάποιου συμβολικού τιμήματος και απαγορεύεται να πωληθούν έναντι τόσων πολλών χρημάτων.

Μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί η συμβολαιογραφική πράξη η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει πολλά κενά και ελλείψεις…

Τα θύματα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων Ταξί φαίνεται ότι αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και ήδη οι πρώτες κοινές μηνύσεις και αγωγές έχουν ξεπεράσει το ποσό των 120.000 ευρώ οπότε αποτελούν κακούργημα και διώκονται ποινικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία και από πότε δεν θα ταξινομούνται
Νέα παράταση «ζωής» στα γηρασμένα Ταξί!
Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αεροσκάφη Ταξί;