Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Τι άλλαξε στις μεταβιβάσεις οχημάτων Δημοσίας Χρήσης

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι άλλαξε στις μεταβιβάσεις οχημάτων Δημοσίας Χρήσης

Fleet Cars

Τι άλλαξε στις μεταβιβάσεις οχημάτων Δημοσίας Χρήσης

Fleet Cars

Το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έλυσε το θέμα των χρεών του οφειλέτη που κολλούσε την πώληση.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα της μεταβίβασης Άδεια Κυκλοφορίας Δημοσίας Χρήσης οχημάτων που έχει προκύψει έρχεται να επιλύσει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα πάρα πολλοί ιδιοκτήτες που είχαν ποσοστό σε άδεια ή άδειες κυκλοφορίας δημοσίας χρήσης οχημάτων που ήθελαν να τα μεταβιβάσουν δεν μπορούσαν καθώς φαίνονταν ότι κάποιος από τους συνιδιοκτήτες χρωστούσε στο Δημόσιο ή στον ΕΦΚΑ.

Πλέον το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει λυθεί καθώς σχετική βεβαίωση εξόφλησης ή ρύθμισης των οφειλών πρέπει να προσκομίζει μόνο ο ιδιοκτήτης που μεταβιβάζει το ποσοστό του.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναγράφει ότι: «Σε συνέχεια ερωτημάτων προς την Υπηρεσία μας αναφορικά με το εν θέματι αντικείμενο, σας πληροφορούμε ότι για την έκδοση νέας άδειας κυκλοφορίας κατόπιν μεταβίβασης ιδανικού μεριδίου, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας Δημόσιας Χρήσης οχήματος, απαιτείται η υποβολή της βεβαίωσης της παρ. 2 του άρθρου 13 του π.δ. 258/2005 (Α’ 316), όπως ισχύει, περί εξόφλησης ή ρύθμισης των απαιτητών υποχρεώσεων προς ΕΦΚΑ-π.ΟΑΕΕ, από πάσης φύσεως οφειλές, μόνον από τον ιδιοκτήτη που μεταβιβάζει το ιδανικό του μερίδιο καθώς όλη η διαδικασία μεταβίβασης ιδανικού μεριδίου επί δημόσιας χρήσης οχήματος έχει αυτοτέλεια ως προς την ολοκλήρωσή της.»

Διαβάστε επίσης:

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Advertisement

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!

Χάος με τα ηλεκτρικά δίκυκλα! – Ποια χρειάζονται δίπλωμα

Advertisement