Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Solaris: Έξι ηλεκτρικά λεωφορεία για το Konin

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Solaris: Έξι ηλεκτρικά λεωφορεία για το Konin

Fleet Cars

Solaris: Έξι ηλεκτρικά λεωφορεία για το Konin

Fleet Cars

Το Konin θα ενταχθεί στον κατάλογο των πολωνικών πόλεων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ρύπων της Solaris στις καθημερινές δημοτικές μεταφορές. Το κόστος των έξι λεωφορείων και τριών φορτιστών φτάνει τα 3.690.000 ευρώ (16 εκατομμύρια Polish Zloty).

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση, έξι ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris Urbino 12 θα παραδοθούν στον δημοτικό φορέα Miejski Zakład Komunikacyjny (MZK) του Konin μέχρι το τέλος Μαΐου του 2020. Η Solaris δίνει 36μηνη περίοδο εγγύησης για τα λεωφορεία και 72 μήνες εγγύηση για τους φορτιστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η MZK Konin επέλεξε τα λεωφορεία της Solaris. Το 2010 και το 2011, η πόλη που βρίσκεται στην επαρχία της Πολωνίας, αγόρασε 16 συνολικά λεωφορεία Solaris Urbino 10, 12 και 15 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία παραγγελία αφορά έξι Urbino 12 μηδενικών  ρύπων. Το σύστημα κίνησης του οχήματος αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 110 kW (ο καθένας) ενσωματωμένους στον πίσω, κινητήριο, άξονα. Είναι επίσης εξοπλισμένα με μπαταρίες 200 kWh Solaris High Energy. Επιπλέον, η εταιρία θα προμηθεύσει τρείς ανεξάρτητους σταθμούς φόρτισης (με ισχύ 2×60 kW ή 1×120 kW). Ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας έχει διάρκεια από 3 έως 6 ώρες (για ισχύ φόρτισης 60 kW ή 120 kW, αντίστοιχα).

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν 26 θέσεις, από τις οποίες οι 10 θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι κλιματιζόμενα και εξοπλισμένα με κάμερες CCTV. Επιπλέον, τα οχήματα θα διαθέτουν λειτουργία εντοπισμού GPS.

Μέχρι στιγμής, η Solaris έχει παραδώσει ηλεκτρικά οχήματα σε 16 πόλεις στην Πολωνία. Συνολικά 118 οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων κινούνται στην πρωτεύουσα και μεγάλες πόλεις στην επαρχεία της. Μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων παραγγελιών – μεταξύ άλλων, 130 Urbino 18 (ηλεκτρικά λεωφορεία για τη Βαρσοβία) και 21 Urbino 12 (ηλεκτρικά για το Πόζναν) τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων Solaris στην Πολωνία θα τριπλασιαστεί.

Advertisement

 

Advertisement