Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πότε θα δημοπρατηθεί ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δημοπρατηθεί ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Fleet Cars

Πότε θα δημοπρατηθεί ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Fleet Cars

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι έχει ολοκληρωθεί η οικονομική μελέτη και το έργο κρίνεται πλέον ώριμο.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του νέου σταθμού Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα περιέγραψε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Παπαδόπουλος  σημείωσε ότι ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Αττική, καθώς εκεί θα συγκεντρώνεται  το σύνολο των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και των διεθνών γραμμών.

Advertisement
Advertisement

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, ιδιαίτερα σύνθετο, με πολλούς φορείς να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή.

Σημείωσε ότι έχει και υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η χρηματοοικονομική μελέτη που  πληρώθηκε από τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων έχει εκπονηθεί και το έργο κρίνεται ώριμο.

Advertisement

Όπως είπε ο Υφυπουργός Μεταφορών: «Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2022 θα έχει δημοπρατηθεί. Το στάδιο της  υλοποίησης των σχεδίων εκπόνησης του έργου αναμένεται να διαρκέσει 16 μήνες από την έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας κατασκευής του κτιρίου.»

Ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε ολιγωρία στην προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με ευθύνη της, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν προχώρησε στην παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΔήμος Αιγάλεω και Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, παρά το ότι το προηγούμενο είχε λήξει το 2017.

Advertisement

«Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν οι σταθμοί στην Αττική να λειτουργούν στις σημερινές συνθήκες εξαιτίας της δικής σας ολιγωρίας.», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος

Ο Υφυπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής αποδεικνύουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την πρόοδο αυτού του έργου και όχι μόνο, αλλά και για άλλα έργα στη Δυτική Αθήνα.

Με αφορμή και την αναφορά του κ. Κουρουμπλή για τη Δυτική Αθήνα, ο κ. Παπαδόπουλος κατέληξε: «Δεν είναι τυχαίο ότι Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την έδρα σε αυτή την περιοχή και οι παρεμβάσεις που γίνονται εκεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι σημαντικές. Ενδεικτικά, αναφέρω, τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών εταιρειών στη Φυλή, που είναι ένα τεράστιο έργο.  Το ίδιο ισχύει και για τον νέο σταθμό στον Ελαιώνα. Η Αθήνα χρειάζεται ένα νέο σταθμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραμονής για τους επαγγελματίες και την αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος. Που ειδικά στην περιοχή του Ελαιώνα, η παράταξη στην οποία ανήκετε την έχει υπονομεύσει σε κρίσιμες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο «ντου» της Τροχαίας στα ΚΤΕΛ – Δεκάδες παραβάτες
Στόχος η άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού ΚΤΕΛ
Στο ΚΤΕΛ Λάρισας το πρώτο υβριδικό λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid