Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Μικρή παράταση “ζωής” στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μικρή παράταση “ζωής” στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Μικρή παράταση “ζωής” στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Έως 30 Ιουνίου μπορούν να κινούνται τα παλαιά λεωφορεία που η άδεια κυκλοφορίας τους έχει λήξει λόγω ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Διορία έως τα τέλη Ιουνίου έχουν τα ΚΤΕΛ για να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα λεωφορεία που έχουν συμπληρώσει την ηλικία απόσυρσή τους μετά από απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη παράταση δόθηκε από το Υπουργείο ώστε να μπορέσουν τα ΚΤΕΛ να διενεργήσουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στα λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν τα αποσυρόμενα οχήματα λόγω ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναγράφει χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, αναστέλλεται από 01.04.2021 έως και 30.06.2021 η ισχύς της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του ν.2963/2001 (Α’ 268), όπως ισχύει.

Κατά συνέπεια, για τα αστικά, ημιαστικά και υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ, των οποίων το χρονικό διάστημα διακοπής κυκλοφορίας, λόγω λήξης του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας κυκλοφορίας αυτών, έληξε ή λήγει από 01.04.2021 έως και 30.06.2021, αυτό παρατείνεται έως και την 30.06.2021, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διενέργεια τεχνικού ελέγχου στα λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν τα αποσυρόμενα λόγω ηλικίας.»

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα χρήματα θα λάβει η κάθε εταιρεία ΚΤΕΛ ως αποζημίωση
Στο 1,41 ευρώ από τα 3 ευρώ το κόστος χρήσης των λεωφορείων ΚΤΕΛ
Αυτές είναι οι αλλαγές στις επιδοτήσεις των ΚΤΕΛ

Advertisement