Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Opel Combo Cargo: Νέα έκδοση με τετρακίνηση

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Combo Cargo: Νέα έκδοση με τετρακίνηση

Fleet Cars

Opel Combo Cargo: Νέα έκδοση με τετρακίνηση

Fleet Cars

Μια νέα τετρακίνητη έκδοση του Combo Cargo ανακοίνωσε η Opel, διευρύνοντας έτσι σημαντικά της επιλογές του επαγγελματία που χρειάζεται να κινείται και σε χωματόδρομους με ταχύτητα και ασφάλεια. Το σύστημα της τετρακίνησης προέρχεται από την γαλλική Dangel.

Advertisement
Advertisement

 

Η μετατροπή του 4κίνητου Combo Cargo πραγματοποιείται από την Dangel με την τιμή να ανέρχεται στην Γερμανία στα 6.400 ευρώ προ φόρων. Σύμφωνα με την Opel, η ανάρτηση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης, που έχουν βελτιστοποιηθεί για κίνηση στους τέσσερις τροχούς, έρχονται ήδη έτοιμα από το εργοστάσιο, ενώ το σύστημα της Dangel έχει εξατομικευτεί ειδικά για τις ανάγκες της επαγγελματικής πρότασης της Opel.

Advertisement
Advertisement

O οδηγός του Combo Cargo έχει στην διάθεσή του δύο επιλογές για την τετρακίνηση μέσω περιστροφικού διακόπτη: “Eco” και “Auto 4WD”. Στην λειτουργία Eco το Combo Cargo παραμένει επί της ουσίας προσθιοκίνητο για μειωμένη κατανάλωση και ρύπους. Στο πρόγραμμα Auto 4WD το κεντρικό διαφορικό εμπλέκει και τον πίσω άξονα, ακόμη και εν κινήσει, μεταφέροντας εκεί μέρος της ροπής, όταν οι εμπρός τροχοί χάσουν την πρόσφυσή τους. Σε ακόμη πιο απαιτητικές καταστάσεις ο οδηγός μπορεί να κλειδώσει τον πίσω άξονα, ενώ για τους απαιτητικούς υπάρχει διαθέσιμο ως έξτρα και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement

Η τοποθέτηση της 4κίνησης δεν είναι η μόνη μετατροπή η Dangel αφού το Combo Cargo εφοδιάζεται παράλληλα με προστατευτικές πλάκες για τον κινητήρα και το κιβώτιο ενώ οι διαδρομή των αναρτήσεων μεγαλώνει κατά 20 χλστ. σε σχέση με την στάνταρ έκδοση. Στις έξτρα επιλογές θα βρει κανείς επίσης και προστασίες για το ρεζερβουάρ και τον πίσω άξονα κίνησης αλλά και την δυνατότητα για ακόμη ψηλότερη ανάρτηση κατά 80 χλστ.

Η νέα τετρακίνητη έκδοση του Combo Cargo είναι διαθέσιμη με το ισχυρότερο μοτέρ πετρελαίου των 1,5 λίτρων και 130 ίππων που συνεργάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement