Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Online δημοπρασίες μεταχειρισμένων ΙΧ ετοιμάζει η Avis

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Online δημοπρασίες μεταχειρισμένων ΙΧ ετοιμάζει η Avis

Fleet Cars

Online δημοπρασίες μεταχειρισμένων ΙΧ ετοιμάζει η Avis

Fleet Cars

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών αυτοκινήτων αρχικά θα αφορά μόνο εμπόρους μεταχειρισμένων οχημάτων και αργότερα ιδιώτες καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Νέα δεδομένα στις online δημοπρασίες εταιρικών αυτοκινήτων αναμένεται να εισάγει η Avis στην ελληνική αγορά σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr.

Ειδικότερα η Otokos Otomotiv ετοιμάζεται να εισάγει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών αυτοκινήτων, αρχικά μόνο για εμπόρους μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω της οποίας αναμένεται να διαθέτει μέρος ή το σύνολο των οχημάτων που είτε επιστρέφουν από χρονομίσθωση είτε ολοκληρώνουν τον «εργασιακό» τους κύκλο ως αυτοκίνητα ενοικίασης και αργότερα και σε ιδιώτες καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό τον τρόπο η Avis Budger Group σε συνεργασία με την Otokos Otomotiv θα επιδιώξουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος που προέρχεται από την πώληση του στόλου των μεταχειρισμένων οχημάτων τους απευθείας σε εμπόρους διατηρώντας παράλληλα τις τιμές σε ικανοποιητικά προς υψηλά επίπεδα.

Eπίσης και η LeasePlan έχει ήδη ενημερώσει πως ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο στην αγορά με online δημοπρασίες αυτοκινήτων τόσο για εμπόρους όσο και για ιδιώτες καταναλωτές ενώ ήδη λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και το πρώτο της κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Νότια Προάστια.

Οι υπόλοιπες εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων δεν έχουν προς το παρών εκδηλώσει τις προθέσεις τους σχετικά με τη δημιουργία δικών τους online διόδων εκποίησης μεταχειρισμένων οχημάτων όπως είναι η Hertz, η Executive Lease, η Sixt, η Arval και άλλες εταιρείες.

Advertisement

Πάντως οι εταιρείες ενοικίασης και χρονομίσθωσης διακινούν δεκάδες χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κάθε χρόνο στην ελληνική αγορά και αποτελούν μία από τις βασικές πηγές άντλησης οχημάτων για τους εγχώριους εμπόρους αυτοκινήτων.

Μάλιστα τώρα που έγινε και περισσότερο ασύμφορη η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλα κράτη-μέλη όλες οι εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης που διαθέτουν τεράστιους στόλους μεταχειρισμένων θα προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους από την πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς θα δημιουργηθεί μεγάλη έλλειψη από οχήματα στην αγορά.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως η Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. (Olympic – Avis Greece) μεταβιβάστηκε στην Avis Budget Group, σε συνεργασία με την Otokoç Otomotiv έναντι 80,6 εκατ. ευρώ ενώ η επιχειρησιακή της αξία (Enterprise Value) διαμορφώθηκε στα €320 εκ.

Η Olympic Avis Greece είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα εμπορικά σήματα της Avis, Budget και Payless. Το 2017, η Olympic παρουσίασε έσοδα ύψους €170,4 εκατ. με στόλο μεγαλύτερο από 32.000 οχήματα.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, δεδομένου ότι η Olympic θα συνεχίσει με την ίδια δομή την δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Advertisement

Επιπλέον, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Avis Budget Group με τον Όμιλο Koç, που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια του, έχει στρατηγικό και μακροχρόνιο χαρακτήρα, γεγονός που σηματοδοτεί νέες δυνατότητες για το μέλλον.