Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέα πλατφόρμα για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Ελλάδα 18:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Fleet Cars

Νέα πλατφόρμα για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Fleet Cars

Το Mercedes eSprinter, το ηλεκτρικό φορτηγό της γερμανικής μάρκας, δεν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Δεν πληροί τις εσωτερικές απαιτήσεις της εταιρείας για την αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό αλλάζει με την έκδοση επόμενης γενιάς. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επενδύει 350 εκατομμύρια ευρώ στη νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά φορτηγά που θα στηρίξει το νέο μοντέλο και έτσι αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η Mercedes δεν περιγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές της νέας πλατφόρμας, αν και είπε πως θα προσφέρει τρεις χωρητικότητες μπαταρίας μαζί με “πολλαπλές” διαμορφώσεις αμαξώματος. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει τρεις μονάδες – έναν πίσω άξονα μετάδοσης κίνησης, μια ενδοδαπέδια μπαταρία υψηλής τάσης και μια μπροστινή μονάδα για εξαρτήματα υψηλής τάσης. Σύμφωνα με το όνομά της, θα είναι ευπροσάρμοστη, αφού θα μπορεί να μετατραπεί σε ασθενοφόρο, επιβατικό, φορτηγό, αλλά να επιτελέσει και πολλές άλλες ιδιότητες.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της Mercedes έρχεται περίπου ένα μήνα μετά αφότου η Ford αποκάλυψε το E-Transit του 2022, το ηλεκτρικό φορτηγό της. Η Ford δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφέρει το επαγγελματικό EV με 266 ίππους και 430 Nm ροπής. Η αυτονομία στο ηλεκτρικό Transit θα προσεγγίζει τα 203 χιλιόμετρα εξαιτίας της μπαταρίας των 67 kWh. Η τρέχουσα γενιά eSprinter προσφέρει μπαταρία 55 ή 41 kWh παρέχοντας αυτονομία 168 χιλιόμετρα. Εάν η Mercedes το φέρει τελικά στις ΗΠΑ, αναμένουμε αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας στο νέο μοντέλο.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη μεγαλύτερη μπαταρία που διατίθεται στο eSprinter επόμενης γενιάς. Υπάρχει επίσης πιθανότητα η Mercedes να μην προσφέρει όλες τις εκδοχές του van σε όλες τις αγορές. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα είναι μη δοκιμασμένη αγορά για ηλεκτροκίνηση, αν και αυτό σύντομα μπορεί να αλλάξει. Η εταιρεία δεν είπε πότε θα δούμε το νέο ηλεκτρικό φορτηγό.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Mercedes-Benz eSprinter: Το ηλεκτροκίνητο βαν

Advertisement

Ειδικά προγράμματα συντήρησης από τη Mercedes-Benz για τα ηλεκτρικά επαγγελματικά