Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Fleet Cars

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Fleet Cars

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται και δεν αφορά μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα – μετά την εισαγωγή του eVito πέρυσι, η Mercedes-Benz Vans προσθέτει ένα άλλο ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα στη γκάμα της, το eSprinter.

Advertisement
Advertisement

 

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά Sprinter θα είναι και η πιο σημαντική για τους πελάτες που πραγματοποιούν παραδόσεις σε πόλεις οι οποίες θα απαγορεύσουν σύντομα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Για το σκοπό αυτό, το eSprinter τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος, αποδίδοντας 114 άλογα – την ίδια δηλαδή ονομαστική ισχύ με την αντίστοιχη του βασικού κινητήρα ντίζελ – και ροπή 295 Nm.

Με μια μπαταρία 47 kWh, το φορτηγό της Mercedes μπορεί να φτάσει τα 168 km αυτονομίας και κατόπιν να φορτιστεί πλήρως σε περίπου έξι ώρες με φορτιστή AC 7,2 kW. Εξοπλισμένο προαιρετικά με ταχυφορτιστή 80 kW (ο στάνταρ είναι 20 kW), το eSprinter μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά της ώρας σε σταθμό ταχείας φόρτισης. Στην επαγγελματική του μορφή, το eSprinter διαθέτει επίσης 10,5 κυβικά μέτρα όγκου φόρτωσης με το συμβατικό μοντέλο, προσφέροντας χωρητικότητα 891 kg. Μία μικρότερη μπαταρία 35 kWh, προσφέρει εμβέλεια 115 km, αυξάνοντας τη χωρητικότητα φόρτωσης στα 1.045 kg. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 80 km/h, αλλά μπορεί να αυξηθεί στα 100 km/h ή στα 120 km/h εάν κριθεί αναγκαίο.

Advertisement
Advertisement

Η αποδοτικότητα μπορεί να αυξηθεί μέσω των τεσσάρων επιπέδων ανάκτησης ενέργειας (επιλέξιμες μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι) αλλά και των προγραμμάτων οδήγησης (E+, E και C), με το τελευταίο να ρυθμίζει επίσης τον κλιματισμό για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω την αυτονομία. Το eSprinter θα υιοθετεί επίσης το σύστημα Mercedes PRO Connect, συνοδευόμενο από το πακέτο Digital eVan Management. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση απομακρυσμένης φόρτισης με προετοιμασία κλιματισμού, μαζί με ένα έξυπνο χαρακτηριστικό διαχείρισης φόρτισης που επιτρέπει στους χρήστες στόλου αυτοκινήτων να κλιμακώνουν τη φόρτιση ελαχιστοποιώντας την απαιτούμενη ισχύ από το ηλεκτρικό σύστημα του κτιρίου.

Άλλες εφαρμογές περιλαμβάνουν το σύστημα eVan Ready και έναν υπολογιστή eCost που τους επιτρέπει να δουν αν ένα ηλεκτρικό όχημα είναι κατάλληλο για τον τομέα χρήσης τους, όπως και ένα eCharging Planner που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ετοιμότητα ενός κτιρίου να φορτίσει ένα στόλο από eSprinter – λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και ηλεκτρικά οχήματα από άλλες μάρκες.