Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Κυκλοφόρησε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan e-NV200 XL Voltia Van

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κυκλοφόρησε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan e-NV200 XL Voltia Van

Fleet Cars

Κυκλοφόρησε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan e-NV200 XL Voltia Van

Fleet Cars

Η μεγαλύτερη σε διαστάσεις έκδοση όλων των ηλεκτρικών e-NV200 van προσφέρει 90% περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τα απλά μοντέλα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

 

Η Nissan αποκάλυψε μια μεγαλύτερη έκδοση του ηλεκτρικού κλειστού e-NV200, που ονομάζεται e-NV200 XL. Το νέο, αναβαθμισμένο μοντέλο είναι μια συνεργασία μεταξύ της Nissan και της ευρωπαϊκής εταιρείας Voltia και πρόκειται να πωληθεί αρχικά στην Αγγλία αργότερα φέτος.

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις του Nissan e-NV200

Advertisement
Advertisement

Το XL Voltia διαθέτει επέκταση του χώρου φόρτωσης, που έχει μεγαλύτερο μήκος και ύψος από το τυπικό χώρο φόρτωσης e-NV200 κατά περίπου 50 εκατοστά σε κάθε διάσταση. Ως αποτέλεσμα, διαθέτει μέγιστο όγκο αποθήκευσης οκτώ κυβικών μέτρων, που είναι 90% μεγαλύτερο από το μοντέλο, που ήδη κυκλοφορεί. Λόγω του πρόσθετου βάρους της μετατροπής, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του XL Voltia είναι περίπου 120 κιλά λιγότερο από το τυπικό e-NV200, στα 580 κιλά. Ωστόσο, ο χώρος φόρτωσης 1,22 μέτρων παραμένει αμετάβλητος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει δύο euro pallets.

Τροφοδοτείται από το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με το e-NV200, (ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 40kWh). Η Nissan δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τη των XL στην γκάμα της, αλλά, λόγω του πρόσθετου βάρους και της αντίστασης του αέρα στην επέκταση της οροφής, αναμένουμε ότι θα είναι χαμηλότερη από την εικόνα του τυπικού μοντέλου των 200 χλμ. Οι χρόνοι φόρτισης θα είναι ίδιοι με το πρότυπο e-NV200. Έτσι, όταν συνδέεται με έναν ταχυφορτιστή DC 50kW, το XL Voltia θα ανακτήσει μια πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από μία ώρα. Χρησιμοποιώντας μια οικιακή μονάδα 7kW wallbox, η μπαταρία θα επιτύχει το ίδιο επίπεδο φόρτισης σε περίπου οκτώ ώρες.

Το Nissan e-NV200 σε ευρωπαϊκή τουρνέ διαρκείας!

Advertisement

Οι τιμές για το e-NV200 XL Voltia θα επιβεβαιωθούν αργότερα (πιο κοντά στην ημερομηνία πώλησης του μοντέλου) απευθείας από το δίκτυο της Nissan σε επιλεγμένες αγορές.

Advertisement