Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan e-NV200 σε ευρωπαϊκή τουρνέ διαρκείας!

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan e-NV200 σε ευρωπαϊκή τουρνέ διαρκείας!

ΝΕΑ

Το Nissan e-NV200 σε ευρωπαϊκή τουρνέ διαρκείας!

ΝΕΑ

Μία «ιδιαίτερη» περιοδεία διάρκειας 35 ημερών, με… ηλεκτρικό άρωμα, ξεκινά η Nissan. Αυτή θα απλώνεται σε ευρωπαϊκά εδάφη και θα πραγματοποιηθεί με το e-NV200!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Αυτή η ηλεκτρική τουρνέ, θα αρχίσει σε μερικές ημέρες και στόχο έχει όπως λένε οι Ιάπωνες «…να αποδείξει πως η πρωτοποριακή κινητικότητα  με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Υπεύθυνος για να πετύχει τον παραπάνω στόχο είναι ο Lionel Suissa και η ομάδα του, η Electrip. Πρόκειται για έναν Γάλλο καλλιτέχνη που προωθεί την ηλεκτρο-κινητικότητα κι αυτός θέτει λιγότερο «politically correct» τον σκοπό της περιοδείας. Θέλει, μέσω  των δικών του μεθόδων, να προβάλει  τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης σε ένα νεότερο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την Βαρκελώνη και ταξιδεύοντας στον «Ηλεκτρικό Δρόμο» της Ευρώπης, η ομάδα θα ολοκληρώσει την περιοδεία της  στο γραφικό North Cape της Νορβηγίας. Κατά τη διέλευση από τη Γαλλία, η ομάδα Electrip θα διασχίσει το Wattway, τον «ηλιακό» δρόμο από φωτοβολταϊκά πάνελ, που βρίσκεται κοντά στο Μαν.

Όσο για το e-NV200, έχει αυτονομία μέχρι και 170 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδοχή όσων η Nissan έχει κατά νου για την ηλεκτροκίνηση. Πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω εταιρεία έχει εδώ και πολλά χρόνια ενεργοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα και μετράει ήδη περισσότερες από 300.000 πωλήσεις EV παγκοσμίως.

Μπορείτε και εσείς να «ακολουθήσετε» αυτό το πρωτοποριακό ταξίδι μέσω twitter, με το hashtag #ElectrifyTheWorld.