Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ιδού τα νέα όρια ηλικίας για τους οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού τα νέα όρια ηλικίας για τους οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων

Fleet Cars

Ιδού τα νέα όρια ηλικίας για τους οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων

Fleet Cars

Το νομοσχέδιο αλλάζει τα δεδομένα για τους επαγγελματίες οδηγούς που βρίσκονται πίσω από τα τιμόνια των βαριών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Νέα όρια ηλικίας φέρνει το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων που αναμένεται να ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας και να αποτελεί νόμο του κράτους.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου οι οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων θα μπορούν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι των βαρέων οχημάτων έως την ηλικία των 69 ετών.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων θα μπορούν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι τους έως την ηλικία των 65 ετών!

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και τη χορήγηση σύνταξης από τον e-ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης δεν απαιτείται η κατάθεση στον ασφαλιστικό φορέα της άδειας οδήγησης για περιορισμό των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D και DE.

Το άρθρο 38 του νομοσχεδίου

Advertisement

Την θέσπιση ανώτατου ορίου ηλικίας οδηγών φορτηγών και λεωφορείων προβλέπει το άρθρο 38 του νομοσχεδίου ενώ ορίζονται και οι προϋποθέσεις για την αίτηση συνταξιοδότησης ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται: «1.Με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, η ανώτατη ηλικία για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης ορίζεται στα εξήντα εννέα (69) έτη.

Advertisement

2.Η ανώτατη ηλικία για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού σχολικού λεωφορείου ορίζεται στα εξήντα πέντε (65) έτη.

3.Για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και τη χορήγηση σύνταξης από τον e-ΕΦΚΑ σε ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης δεν απαιτείται η κατάθεση στον ασφαλιστικό φορέα της άδειας οδήγησης για περιορισμό των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D και DE.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης επιθυμεί τη συνέχιση της απασχόλησής του ως επαγγελματία οδηγού φορτηγού ή λεωφορείου, αυτό δηλώνεται στην αίτηση συνταξιοδότησής του.

Advertisement

Οι ασφαλισμένοι που κατά την έναρξη χορήγησης της σύνταξης συνεχίζουν την απασχόλησή τους, διέπονται από τις διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων.

Η ρύθμιση της παρούσας ισχύει και για τους ιδιοκτήτες αδειών φορτηγών ή λεωφορείων δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή έχουν συνταξιοδοτηθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με παράβαση 7 στα 10 φορτηγά – Πρόστιμα 250.000 ευρώ!
Ζητούνται οδηγοί με μισθό από 2.300 έως 2.750 ευρώ
Ζητούνται 200 οδηγοί φορτηγών με μισθό 3.500 ευρώ!