Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Ford αποκαλύπτει το κορυφαίο Transit

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford αποκαλύπτει το κορυφαίο Transit

Fleet Cars

Η Ford αποκαλύπτει το κορυφαίο Transit

Fleet Cars

Το νέο Transit κρίνεται ιδανικό για εξειδικευμένες μετατροπές, ενώ φέρει ωφέλιμο φορτίο έως 2.558 kg

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη μιας ιδιαίτερα “μυώδους” έκδοσης του δημοφιλούς επαγγελματικού της βαν, Transit, προχώρησε η Ford, η οποία… επαίρεται πως κατασκεύασε το πιο «δυνατό» βαν που έχει εξέλθει από τα σπλάχνα της.

Ο λόγος για ένα μεγάλο βαν βάρους 5 τόνων, το οποίο φέρει ωφέλιμο φορτίο έως 2.383 kg στην έκδοση ενιαίου βαν και 2,558 kg με την εργοστασιακή «καρότσα» (ανατρεπόμενο). Το μοντέλο  θα διατίθεται στις αντιπροσωπείες της αμερικανικής μάρκας από τα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τη νέα ναυαρχίδα της «οικογένειας» Transit, με τους ανθρώπους της Ford να έχουν μεριμνήσει ώστε να αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για ένα ευρύ πλήθος ειδικών εφαρμογών και εξειδικευμένων μετατροπών. Ως εκ τούτου διατίθεται τόσο ως “ενιαίο” βαν όσο και ως πλαίσιο με καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο το οποίο κατείχε τον τίτλο του «πιο ικανού Transit», το ωφέλιμο φορτίο είναι αυξημένο κατά 300kg, στοιχείο που… χαρίζει χαμόγελα σε όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν ως «βάση» και στη συνέχεια να το μετατρέψουν σε διάφορες εκδοχές -μεταξύ των οποίων σε ασθενοφόρο και σε αστυνομικό βαν.

Η Ford προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μια γκάμα τριών μεταξονίων, τεσσάρων πλαισίων διαφορετικού μήκους, ενώ διατίθεται είτε με μονή είτε με διπλή καμπίνα, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 7 επιβάτες -συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Advertisement

Ελέω της αύξησης του ωφέλιμου φορτίου, η εξειδικευμένη ομάδα της Ford υπέβαλε το μοντέλο σε αρκετές επεμβάσεις, με επίκεντρο την ενίσχυση του πλαισίου, καθώς και την ενσωμάτωση νέων τροχών με φαρδύτερα ελαστικά κατά 205 mm. Ειδικότερα, στην έκδοση αμαξώματος «πάνελ βαν» το πάνω μέρος του οχήματος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και φέρει αρκετά στοιχεία που υποβοηθούν τη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

Advertisement

Όλες οι εκδοχές του Transit των 5 τόνων μπορούν να φέρουν προαιρετική κίνηση στους πίσω τροχούς, γεγονός που λειτουργεί επικουρικά όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο. Πηγή τροφοδότησης συνιστά ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας  απόδοσης 170 ίππων και 390 Nm ροπής, πλαισιωμένος από ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που διακρίνεται για τις ιδιαίτερα ομαλές αλλαγές των σχέσεων, ενώ προσφέρεται και η επιλογή του 10τάχυτου αυτόματου.

Όσοι αποκτήσουν το μοντέλο θα βιώσουν την εμπειρία της τελευταίες γενιάς του SYNC 3 συστήματος infotainment, καθώς και της συσκευής Upfitter Interface Module, η οποία παρεμβαίνει στις λειτουργίες του οχήματος, βελτιστοποιώντας τόσο στην ασφάλεια όσο και την αποδότικότητά του. Επί παραδείγματι, αποτρέπει τη φόρτωση δια της καρότσας, αν το όχημα δεν είναι παρκαρισμένο και το χειρόφρενο δεν είναι ενεργοποιημένο.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Το Ford Bronco “ιντριγκάρει” τους καλλιτέχνες

Το Ford Equator είναι ένα 7θέσιο για την Κίνα

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Ford Maverick