Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Daimler επενδύει στα φορτηγά υδρογόνου

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Daimler επενδύει στα φορτηγά υδρογόνου

Fleet Cars

Η Daimler επενδύει στα φορτηγά υδρογόνου

Fleet Cars

Οι Daimler Truck AG και Volvo Group ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογίας για τη μαζική παραγωγή ενεργειακών κυψελών για μεγάλα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο πλευρές θα συμμετέχουν ισόποσα στη νέα κοινοπραξία η οποία δημιουργήθηκε για να επιταχύνει τις έρευνες επάνω στην ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας που σχετίζεται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα με τις ενεργειακές κυψέλες με μακροπρόθεσμο στόχο την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίων του άνθρακα έως το 2050.

Η μελέτη θα εστιάσει στις ενεργειακές κυψέλες για χρήση σε μεγάλα και βαρέα οχήματα τα οποία δεν μπορούν να βασιστούν αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια. Για πολλούς η λύση των ενεργειακών κυψελών υδρογόνου θεωρείται ως μια από τις πιο φιλικές για το περιβάλλον παρουσιάζοντας αρκετά πλεονεκτήματα ακόμα και έναντι του ηλεκτρισμού. Ωστόσο τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι τόσο η τεχνολογία για την κατασκευή των ενεργειακών κυψελών σε μαζικό επίπεδο καθώς και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών τροφοδοσίας.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως οι Daimler Truck AG και Volvo συμμετέχουν σε αυτή την κοινοπραξία με ποσοστό 50% έκαστη, θα συνεχίσουν ανεξάρτητα την εξέλιξη των προϊόντων τους στους υπόλοιπους τομείς, πράγμα που σημαίνει πως θα εξακολουθήσουν να είναι εμπορικοί αντίπαλοι. Η τελική συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι και η κοινοπραξία θα έχει σαν βάση τη Γερμανία με μονάδες παραγωγής στην Γερμανία και τον Καναδά. Τα φορτηγά και λεωφορεία με κυψέλες υδρογόνου που θα έχουν εξελιχθεί από τη νέα κοινοπραξία αναμένεται να μπουν στην παραγωγή το 2025.