Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Daimler Trucks: Πενήντα ηλεκτρικά σχολικά για την Βιρτζίνια

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daimler Trucks: Πενήντα ηλεκτρικά σχολικά για την Βιρτζίνια

Fleet Cars

Daimler Trucks: Πενήντα ηλεκτρικά σχολικά για την Βιρτζίνια

Fleet Cars

Η ηλεκτροκίνηση ξεκινά από το σχολείο και η θυγατρική της Daimler Trucks, Thomas Built Buses, παραδίδει 50 πλήρως ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Advertisement
Advertisement

 

Στις ΗΠΑ και την πολιτεία της Βιρτζίνια οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό και γυμνάσιο) θα πηγαίνουν στο σχολείο με ηλεκτρικά λεωφορεία. Η Thomas Built Buses, θυγατρική της Daimler Trucks από την Βόρεια Αμερική, επιλέχθηκε για να παράγει τα πρώτα 50 πλήρως ηλεκτρικά μαύρα/κίτρινα σχολικά λεωφορεία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας της εταιρείας ενέργειας Dominion Energy με έδρα τη Βιρτζίνια, για την αλλαγή των σχολικών λεωφορείων στη Βιρτζίνια από ντίζελ σε ηλεκτροκίνητα. Έτσι μέχρι τώρα η θυγατρική της Daimler Trucks έχει κερδίσει τη μεγαλύτερη παραγγελία (μέχρι σήμερα) για την κατασκευή ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων στις ΗΠΑ

FUSO eCanter: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό παραγωγής

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία ηλεκτρικών μπαταριών για το όχημα αυτό (μοντέλο Jouley) είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την εταιρία Proterra της Καλιφόρνιας και διαθέτει συνολική ισχύ 220 kWh και εκτιμώμενη εμβέλεια 215 χλμ. Προς το παρόν, η Thomas Built Buses είναι ο μόνος κατασκευαστής σχολικών λεωφορείων που προσφέρει αρχιτεκτονική γρήγορης φόρτισης DC στον βασικό εξοπλισμό. Το Jouley μπορεί να φορτιστεί σε περίπου τρεις ώρες με το προαιρετικό σύστημα γρήγορης φόρτισης Protera 60 kW. Επιπλέον με τον σωστό εξοπλισμό μπορεί, να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρικό δίκτυο χρησιμοποιώντας τεχνολογία οχήματος-πλέγματος (V2G).

Η Daimler Trucks στην αυτόνομη οδήγηση