Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποκάλυψη: Εταιρεία leasing αυξάνει τα μισθώματα από 1/1/2023

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Εταιρεία leasing αυξάνει τα μισθώματα από 1/1/2023

Fleet Cars

Αποκάλυψη: Εταιρεία leasing αυξάνει τα μισθώματα από 1/1/2023

Fleet Cars

Εταιρείας χρονομίσθωσης ενημέρωσε τους πελάτες της ότι αναπροσαρμόζει τις τιμές προς τα πάνω εξαιτίας των… συμπληρωματικών υπηρεσιών που παρέχει.

Advertisement
Advertisement

Γεμάτο «εκπλήξεις» αναμένεται να είναι το 2023 για τον κλάδο του αυτοκινήτου με τους ιδιοκτήτες ή τους εταιρικούς χρήστες να αναλαμβάνουν όπως φαίνεται περισσότερα «βάρη» που προκύπτουν από το κόστος χρήσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr κάποια εταιρεία χρονομίσθωσης ενημέρωσε με email τους πελάτες της ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιήσει αυξήσεις στα μηνιαία μισθώματα των οχημάτων των εταιρικών πελατών της από 7,13 ευρώ έως και 28,8 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Δηλαδή εάν κάποιος χρήστης εταιρικού οχήματος επιβαρυνθεί με 7,13 ευρώ το μήνα σε βάθος διετίας θα πληρώσει επιπλέον 171,12 ευρώ.

Αν βέβαια ο χρήστης διαθέτει πιο ακριβό αυτοκίνητο τότε με μηνιαία επιβάρυνση θα ανέλθει σε 28,8 ευρώ και σε βάθος διετίας το κόστος των επιπλέον… υπηρεσιών υπολογίζεται σε 451,2 ευρώ!

Οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων και δη στόλων αλλά και οι μικρότεροι κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων έχουν ήδη μεταφέρει την δυσαρέσκειά τους προς την εταιρεία χρονομίσθωσης για την έκτακτη επιβάρυνση που όπως επισημαίνουν στο Newsauto.gr δεν προβλέπεται σε κανένα συμβόλαιο αφού δεν αφορά σε κυβερνητική απόφαση αλλά αυθαίρετη απόφαση της εταιρείας leasing.

Advertisement

Πάντως η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αναπροσαρμογή οφείλεται τόσο στη σημαντική αύξηση του κόστους αποκατάστασης ζημιών όσο και στην αύξηση της συχνότητας ατυχημάτων. Παράλληλα, παρατηρείται σταθερά αυξημένη συχνότητα κλοπών, συχνότερη εμφάνιση φυσικών φαινομένων – όπως πυρκαγιές και χιονοπτώσεις – που επιφέρουν καταστροφές και επιβαρύνουν τα κόστη!

Βέβαια και σε αυτούς τους ισχυρισμούς οι πελάτες της εταιρείας leasing οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον χρεώσεις από την 1η Ιανουαρίου 2023 ζητούν από την εταιρεία με την οποία συνεργάζονται τόσο τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Υπηρεσίας σχετικά με το ποσοστό αύξησης των ατυχημάτων, των κλοπών αλλά και των ζημιών που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως επίσης και τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών αυτοκινήτων στους οποίους θα φαίνεται η αναπροσαρμογή των τιμών για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων τους.

Advertisement

Από την άλλη μεριά βέβαια η εταιρεία χρονομίσθωσης επισημαίνει ότι η αναπροσαρμογή δεν θα επηρεάσει τα αυτοκίνητα των οποίων η μίσθωση ξεκίνησε μετά το β’ εξάμηνο του 2022 ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας!

Αναλυτικά η επιστολή προς τους πελάτες της εταιρείας leasing αναγράφει ότι: «Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αναπροσαρμογή των μηνιαίων μισθωμάτων των οχημάτων που εκμισθώνονται σε εσάς από… (όνομα εταιρείας).

Advertisement

Η αναπροσαρμογή αυτή σχετίζεται με τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που σας παρέχουμε και οφείλεται τόσο στη σημαντική αύξηση του κόστους αποκατάστασης ζημιών όσο και στην αύξηση της συχνότητας ατυχημάτων. Παράλληλα, παρατηρείται σταθερά αυξημένη συχνότητα κλοπών, συχνότερη εμφάνιση φυσικών φαινομένων – όπως πυρκαγιές και χιονοπτώσεις – που επιφέρουν καταστροφές και επιβαρύνουν τα κόστη.

Ως συνέπεια των παραπάνω, από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι τροποποιήσεις στα μηνιαία μισθώματα θα είναι οι ακόλουθες:

    *Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Σημειώνουμε ότι η παρούσα αναπροσαρμογή δεν θα επηρεάσει τα αυτοκίνητα των οποίων η μίσθωση ξεκίνησε μετά το β’ εξάμηνο του 2022 ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας.

Κατανοώντας τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η περίοδος που διανύουμε, οι αναπροσαρμογές των μηνιαίων μισθωμάτων έχουν ως μόνο στόχο να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Leasing: Ποιος πληρώνει τις αντιολισθητικές αλυσίδες;
Leasing: Οι αυξήσεις τιμών στα ΙΧ «καταργούν» τις φοροαπαλλαγές!
Προσοχή στις χρεώσεις συγκεκριμένης εταιρείας leasing…