Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αυτές είναι οι αλλαγές στις επιδοτήσεις των ΚΤΕΛ

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι αλλαγές στις επιδοτήσεις των ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Αυτές είναι οι αλλαγές στις επιδοτήσεις των ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Η Κοινωνία της Πληροφορίας δημοσίευσε τις νέες προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Τροποποιήθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης των ΚΤΕΛ για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας που αφορά στη δράση με τίτλο: «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου» -Κωδικός Πρόσκλησης 024 ΚΕ ΕΠΑΝΕΚ – ΟΠΣ 3529.

Όπως αναφέρεται στο κεφάλαιο 6.3 που αφορά στον προϋπολογισμό των έργων και τη διάρκεια υλοποίησης η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης ενώ πριν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ορίζονταν σε 18 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής Αιτήματος Ενδιάμεσης Επαλήθευσης – Πιστοποίησης έως και 3 μήνες (από 8 μήνες που ήταν πριν) πριν την τυπική ημερομηνία λήξης του έργου. Το αίτημα θα πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή εμπρόθεσμα.

Το Αίτημα Τελικής Επαλήθευσης – Πιστοποίησης πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παραδοτέα καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου και, το αργότερο, εντός 60 ημερολογιακών ημερών μετά την τυπική ημερομηνία λήξης του.

Ο Δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής Αιτήματος τελικής επαλήθευσης – πιστοποίησης του έργου του χωρίς την υποβολή Αιτήματος ενδιάμεσης επαλήθευσης – πιστοποίησης. Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι ίδιες προθεσμίες της προηγούμενης παραγράφου για το Αίτημα Τελικής Επαλήθευσης – Πιστοποίησης.

Advertisement

Η παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων των δικαιούχων γίνεται μέσω διοικητικής και επιτόπιας επαλήθευσης του Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου (ΦΟΑ) από ορισμένο με απόφαση του ΕΦ για το σκοπό αυτό όργανο ελέγχου, κατόπιν Αιτήματος Επαλήθευσης Πιστοποίησης του δικαιούχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ), και το οποίο μπορεί κατά περίπτωση να συμπληρώνεται/υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονα/ες, εφόσον θεωρείται σκόπιμο και προβλέπεται στη σχετική απόφαση ορισμού του οργάνου.

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά κατάθεσης για την επιδότηση πλέον περιλαμβάνουν τα εξής:

Advertisement

Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων από Φορείς του Δημοσίου Τομέα (πλην Κεντρικής Διοίκησης) και Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο ή Βεβαίωση παρακράτησης (απόδοσης) φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Τα ακόλουθα Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής έκδοσης του τελευταίου τριμήνου:

  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Αίτησης Πτώχευσης.
  • Πιστοποιητικό περί μη Πτώχευσης.
  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Αίτησης για Παύση Πληρωμών.
  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Αίτησης για Συνδιαλλαγή – Εξυγίανση κατ’ άρθρο 99 Ν.3588/07 (αφορά και έκδοση απόφασης).
  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Αίτησης για Διορισμό ή Αντικατάσταση Εκκαθαριστή ή Συνεκκαθαριστή.
  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Σχεδίου Αναδιοργάνωσης( αφορά και έκδοση απόφασης).
  • Πιστοποιητικό περί μη Θέσης σε Αναγκαστική Διαχείριση.
  • Πιστοποιητικό περί μη Κατάθεσης Αίτησης σε Αναγκαστική Διαχείριση.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση με τις αλλαγές στα ΚΤΕΛ.

Advertisement

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και WI-FI στα ΚΤΕΛ!
Αυτά τα χρήματα θα λάβει η κάθε εταιρεία ΚΤΕΛ ως αποζημίωση
Επιδότηση σε πούλμαν, ΚΤΕΛ και τρένα – Πως θα εισπράξετε τα ποσά