Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW: Στο Πεκίνο o αντίπαλος του Tesla Model 3

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Στο Πεκίνο o αντίπαλος του Tesla Model 3

Mobility

VW: Στο Πεκίνο o αντίπαλος του Tesla Model 3

Mobility

Η γερμανική εταιρεία μας είχε προϊδεάσει από το 2018 με το πρωτότυπο ID Vizzion και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί καθώς μέσα στο 2023 εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν και οι πρώτες του παραδόσεις.

Η απάντηση στο δημοφιλέστατο πολυσυζητημένο Model 3 δεν θα μπορούσε να μην έρθει από την VW, που έστω και με καθυστέρηση ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο δια στόματος του Ralf Brandstatter την αποκάλυψη του στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Τον ερχόμενο Απρίλιο λοιπόν η VW θα είναι σε θέση να παρατάξει τη δική της πρόταση απέναντι στα Tesla Model 3 και Polestar 2 με όπλα της -όπως βλέπουμε και από το Teaser- την εντυπωσιακή σπορ κουπε εμφάνιση, τους χώρους αλλά και την τεχνογνωσία από την υπόλοιπη σειρά ID, με κυριότερη κληρονομιά την πλατφόρμα MEB.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα και η συστοιχία μπαταριών θα μπορεί να υποστηρίξει μεγάλη αυτονομία περίπου 700 χλμ. (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP) με χωρητικότητα πιθανότατα 84 kWh στην κορυφαία του εκδοχή, με τα 0-100 χλμ./ώρα να «παίζουν» κοντά στα 5 δευτερόλεπτα.

Το VW ID. Vizzion

Και επειδή οι ισχυρές εκδόσεις κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις, αλλά η πλειονότητα του αγοραστικού κοινού αναμένει κάτι πιο προσιτό, το νέο μοντέλο θα φιγουράρει στις ταπεινές του εκδόσεις,ως ένα υπερυψωμένο ηλεκτρικό Passat με πιθανή ονομασία ID. Aero ή Aero B και θα αποτελέσει τη φυσική συνέχεια των γνωστών ID.3, ID4, ID.5 και ID Buzz.

Η mainstream εκδοχή του Aero B θα εφοδιάζεται με μπαταρία 58 και 77 kWh όπως συμβαίνει πχ. και με το ID.4, κάτι που δίνει εξαρχής ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε δυνατούς ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz EQE. Αναμονή λοιπόν για την επίσημη αποκάλυψη και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον ερχόμενο μήνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη;
Ποια ηλεκτρικά… σκίζουν σε πωλήσεις;
Iστορική στιγμή: Τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν τα diesel σε πωλήσεις