Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το πρώτο αγωνιστικό e-bike της Ducati (video)

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο αγωνιστικό e-bike της Ducati (video)

Mobility

Το πρώτο αγωνιστικό e-bike της Ducati (video)

Mobility

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε την πρώτη αγωνιστική κούρσα της φίρμας, στο πλαίσιο παρουσίασης δύο ακόμα νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati παραμένει μία δυνατή εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών, ωστόσο έχει ορμήσει για τα καλά στον χώρο των e-bikes από το 2019. Ήδη, η ιταλική φίρμα διαθέτει στην γκάμα της αξιόλογα και αποδοτικά ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά πρόσφατα αποφάσισε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τον κατάλογο των διαθέσιμων e-bike.

Η Ducati λάνσαρε τα νέα e-bikes για τις κατηγορίες mountain, enduro και race. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, το Futa φέρει ανθρακονημάτινο monocoque σκελετό και είναι σχεδιασμένο με εξαιρετική αεροδυναμική. Γι’ αυτό το λόγο, η σέλα είναι πολύ λεπτή, αλλά -σύμφωνα με τη Ducati- αναπαυτική για ένα e-bike της κατηγορίας.

Ο ηλεκτροκινητήρας (250W) βρίσκεται στο πίσω τμήμα και προσφέρει μια γραμμική και φυσική ώθηση σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει μπαταρία 250Wh, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα μία 250Wh για μεγαλύτερη αυτονομία. Μέσω του συστήματος της Garmin, μπορεί ο αναβάτης να επιλέξει 5 διαφορετικά προφίλ υποβοήθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του Futa είναι 12,6 κιλά, τιμή σημαντικά χαμηλή.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχει και μια ειδική έκδοση του νέου Ducati Futa, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα και θα διαθέτει ως στάνταρ μερικές βελτιώσεις με το βάρος του να μειώνεται κατά 0,4 κιλά.

Ακόμα, αναβαθμίστηκε ο ηλεκτροκινητήρας Shimano EP8 του Ducati MIG-S mountain bike, ενώ διαθέτει και νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Rockshox, που σύμφωνα με τη φίρμα υπογράφει την ασφαλέστερη διαδρομή σε οποιοδήποτε τερέν. Τέλος, μια περιορισμένης έκδοσης του TK-01RR θα κυκλοφορήσει, ένα e-bike κατασκευασμένο για enduro.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα e-bikes και η Kosmoride πήγαν και στη Γλυφάδα
Ducati Panigale V4 SP2: “The Ultimate Racetrack Machine”
Η Ducati «στις πλάτες» του Enea Bastianini και στην πρώτη θέση στο Κατάρ

 

Advertisement