Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στη Γενεύη το ηλεκτρικό supercar της Vega

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το ηλεκτρικό supercar της Vega

Mobility

Στη Γενεύη το ηλεκτρικό supercar της Vega

Mobility

Η ασιατική start-up Vega Innovations θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης το εντυπωσιακό ηλεκτρικό supercar με τον κωδικό EVX.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία από τη Sri Lanka θέλει αναμφίβολα να συγκεντρώσει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας καθώς η δημιουργία της κλέβει την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Το EVX δεν έχει απλώς τις αναλογίες και την όψη ενός καθαρόαιμου supercar (θυμίζει αρκετά την Ferrari 458 Italia) αλλά υποστηρίζει αυτό τον χαρακτηρισμό με κάθε του λεπτομέρεια.

Το πλαίσιο είναι χειροποίητο και εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα τα οποία μάλιστα σε αρκετά σημεία είναι επίτηδες εκτεθειμένα και αντιληπτά με γυμνό μάτι. Αντίστοιχα στο εσωτερικό αν και οι μέχρι στιγμής φωτογραφίες δεν δίνουν κάποιο σαφές στοιχείο αναμένεται να κυριαρχεί ο συνδυασμός ακριβών υλικών όπως το δέρμα με γυμνές επιφάνειες από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του EVX αφορά βέβαια το τεχνολογικό υπόβαθρο που κουβαλά. Το αυτοκίνητο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 815 ίππων και 77 χλγμ. ροπής. Είναι τετρακίνητο και παρόλο το βάρος των 2.090 κιλών μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,1’’. Η τροφοδοσία του γίνεται από μια μπαταρία 55 kWh η οποία προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων. Μάλιστα η εταιρία αναφέρει πως από το 2021 θα είναι διαθέσιμη και μια μεγαλύτερα μπαταρία 130 kWh που θα ανεβάζει την αυτονομία στα 750 χιλιόμετρα. Πάντως η Vega σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως εκτός από το εντυπωσιακό EVX βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με άλλες εταιρίες για την ανάπτυξη πρωτοποριακών οχημάτων με σαφώς πιο προσιτό και χρηστικό χαρακτήρα.