Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συγκλονιστικό video μετά από βαρύ τροχαίο ατύχημα

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγκλονιστικό video μετά από βαρύ τροχαίο ατύχημα

Mobility

Συγκλονιστικό video μετά από βαρύ τροχαίο ατύχημα

Mobility

Δείτε ένα απίστευτο βίντεο που επιβεβαιώνει τα άλματα που έχουν γίνει στον τομέα της παθητικής ασφάλειας που προσφέρει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το συμβάν καταγράφηκε κάπου στη Λατινική Αμερική όταν ένα σπορ σεντάν καρφώθηκε κάτω από μία νταλίκα.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό να σφηνώσει και το πλαίσιο να τσαλακωθεί σε τέτοιο βαθμό που το αυτοκίνητο να έχει γίνει αγνώριστο.

Παρά ταύτα, ο συνδυασμός του δύσκαμπτου αμαξώματος μαζί με τη ζώνη ασφαλείας και τους αερόσακους ήταν αρκετός για να προστατεύσει τον οδηγό, ο οποίος βγαίνει από το αυτοκίνητο δίχως να έχει καν γρατζουνιά.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, η τρομάρα που πέρασε, τόσο από τη σύγκρουση όσο και από το διάστημα που παρέμεινε εγκλωβισμένος, θα την θυμάται για όλη του τη ζωή…

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το σύγχρονο αυτοκίνητο προσφέρει ένα εξελιγμένο περιβάλλον προστασίας μέσα από συστήματα ενεργητικές και παθητικής ασφάλειας.

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τα ηλεκτρονικά συστήματα πρόληψης ατυχημάτων, τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη προστασία σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Advertisement

Η παθητική ασφάλεια επικεντρώνεται στα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των επιβατών κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα με ειδικές δομές που απορροφούν την ενέργεια από τη σύγκρουση και προστατεύουν τον εσωτερικό χώρο.

Οι αερόσακοι είναι κρίσιμο στοιχείο της παθητικής ασφάλειας, και τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πολλαπλούς αερόσακους που ενεργοποιούνται αυτόματα κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Οι ζώνες ασφαλείας είναι σημαντικό μέρος της παθητικής ασφάλειας και βελτιώνουν την προστασία των επιβατών κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Advertisement

Οι προηγμένοι αισθητήρες και συστήματα πρόσκρουσης μπορούν να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν συγκρούσεις, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν συστήματα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση που η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Συνολικά, το σύγχρονο αυτοκίνητο δεν απλά μεταφέρει επιβάτες από ένα σημείο σε ένα άλλο, αλλά προσφέρει ένα προηγμένο περιβάλλον ασφαλείας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνεχίζει να βελτιώνει αυτά τα συστήματα, με στόχο τη μείωση των τραυματισμών και των ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.