Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποιος Δήμος αποκτά 92 θέσεις φόρτισης;

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος Δήμος αποκτά 92 θέσεις φόρτισης;

Mobility

Ποιος Δήμος αποκτά 92 θέσεις φόρτισης;

Mobility

Οι 56 σταθμοί φόρτισης με διεπαφές θα εγκατασταθούν σε όλη την πόλη και οι θέσεις έχουν ήδη χωροθετηθεί.

Advertisement
Advertisement

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην εποχή της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας με στρατηγικές κινήσεις στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε τον Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκο Κοφινά και τον Ειδικό Σύμβουλο, Σωτήριο Ησσαϊα, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόταση της εταιρίας, να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτροκίνησης, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Ο κ. Δαρδαμανέλης, άκουσε με προσοχή την πρόταση, που αφορά στην πιλοτική τοποθέτηση περίπου 15 φορτιστών, σε όλη την Καλαμαριά, προσφέροντας παράλληλα εκτός από την εγκατάσταση, τη λειτουργία και την υποστήριξή τους, μία εφαρμογή, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν υπηρεσία κράτησης, υπηρεσία οδικής βοήθεια και επικοινωνία όλο το 24ωρο, για όποιο θέμα προκύψει σχετικά με τη φόρτιση των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

«Οι Καλαμαριώτες είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη, μέσω τέτοιων δράσεων και προγραμμάτων, καθώς όπως γνωρίζετε το επίπεδο είναι υψηλό και είναι πάντα θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνουμε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξήγησε στους εκπροσώπους της ΔΕΗ ότι υπάρχουν ήδη προτεινόμενες θέσεις των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες προέκυψαν μετά και την ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Τι προβλέπει το Σχέδιο Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Advertisement

Η εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. του Δήμου Καλαμαριάς που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» του Πράσινου Ταμείου, είχε ως αντικείμενο την χαρτογράφηση και ανάλυση των πολεοδομικών χαρακτηριστικών, των συνθηκών κινητικότητας, των υποδομών πεζών και στάθμευσης, καθώς και την χωροθέτηση ενός δικτύου υποδομών φόρτισης για την περιοχή του Δήμου. Προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτεινόμενες θέσεις για την χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση. Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα σύνολο 56 σημείων στα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τα εν λόγω σημεία αντιστοιχούν σε συνολικά 92 θέσεις φόρτισης (διεπαφές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει ο έλεγχος στα Δημόσια ΚΤΕΟ;
Ποιος Δήμος έμαθε στους οδηγούς να βάζουν αλυσίδες;
Ποιος Δήμος αποκτά ποδηλατόδρομο και διάδρομο για πατίνια;

Advertisement