Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Cupra Born

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Cupra Born

Mobility

Mobility 2022: Cupra Born

Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο της Cupra δεν θα μπορούσε παρά να αναδείξει το βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας: το ξεκάθαρο σπορ DNA.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό στοιχείο του Βorn που δηλώνει τη μεταφορά της φιλοσοφίας της Cupra στη νέα ηλεκτρική εποχή είναι η δυναμική και γεμάτη συναισθηματισμό σχεδίαση του αμαξώματος. Η εντυπωσιακή μάσκα με τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα δίνει έναν έντονο σπορ χαρακτήρα.

Το σαλόνι ακολουθεί κι αυτό την κομψή αισθητική του αμαξώματος, με χρήση πολύ προσεγμένων και ποιοτικών υλικών και έμφαση στην οδηγική ευχαρίστηση. Το τελευταίο γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα, τα οποία μάλιστα χρησιμοποιούν υλικό από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα. Το ψηφιακό υπόβαθρο του Born είναι στην κορυφή της κατηγορίας του, συνδυάζοντας έναν πίνακα οργάνων πάνω στο τιμόνι και μια οθόνη 12 ιντσών με πλούσιο υπόβαθρο σε συστήματα για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση του οδηγού. Διατίθεται επίσης και ένα εξελιγμένο head-up-display με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement
Advertisement

Το εκκεντρικής σχεδίασης Born διατίθεται σε εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 150 PS ή 204 PS, αμφότερες με 310 Nm ροπής. Η πρώτη συνοδεύεται από μπαταρία 45 kWh με αυτονομία έως 348 km, ενώ η έκδοση με τους 204 PS εφοδιάζεται με μπαταρία 58 kWh με αυτονομία έως 425 km. Για την ισχυρότερη έκδοση διατίθεται το προαιρετικό πακέτο e-boost το οποίο, μεταξύ άλλων, ανεβάζει την απόδοση στους 231 PS προσφέροντας ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις (0-100 km/h: 6,6’’). Το συγκεκριμένο πακέτο μπορεί να συνδυαστεί και με μεγαλύτερη μπαταρία 77 kWh χάρη στην οποία η αυτονομία ανεβαίνει έως τα 548 km.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 150PS-310 Nm / 204PS-310 Nm / 231PS-310Nm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Από 15,1 kWh/100 km
CO 2 : 0 g/km
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Έως 548 km
0-100 km/h: Από 6,6”

Advertisement

Στη Mobility υπάρχει δυνατότητα test drive των μοντέλων της Cupra N/A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα μοιάζει και πότε θα κατασκευαστεί το Cupra Tavascan;
Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους
Δοκιμή: CUPRA Formentor e-Hybrid 245 PS

Advertisement