Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η ηλεκτρική Mercedes EQS θα αποδίδει 608 ίππους

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Mercedes EQS θα αποδίδει 608 ίππους

Mobility

Η ηλεκτρική Mercedes EQS θα αποδίδει 608 ίππους

Mobility

Η Mercedes δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της, αλλά κυκλοφορούν ήδη φήμες στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς η EQS θα αποκτήσει AMG έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια έκδοση υψηλής απόδοσης θα ανταγωνιστεί το νέο Tesla Model S Plaid με διπλό ηλεκτροκινητήρα που θα την καταστήσει ικανή ως EV της συμβατικής AMG S63.

Όπως και τα EQS με την επωνυμία Benz, η hot εκδοχή θα πατήσει στην πλατφόρμα EVA της εταιρείας και θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την τρέχουσα CLS. Ενώ η EQS 550 4Matic που πωλείται με το σήμα Mercedes-Benz αναμένεται να προσφέρει 470 ίππους και 759 Nm ροπής, η AMG EQS λέγεται ότι θα αποδίδει περισσότερους από 608 ίππους και 900 Nm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται στο δρόμο μέσω ενός νέου συστήματος τετρακίνησης, ικανό να παράσχει ισχύ όπως απαιτείται για κάθε επιμέρους τροχό.

Advertisement
Advertisement

Η AMG EQS θα χρειάζεται λιγότερα από τέσσερα δεύτερα στην επιτάχυνση 0-100 km/h, ενώ η τελική της θα ξεπερνά τα 250 km/h. Η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου των 100 kWh που είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό του δαπέδου θα προσφέρει αυτονομία σε κύκλο WLTP σχεδόν 692 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης (350 kW) θα επιτρέψουν μια επαναφόρτιση του 80% σε μόλις 20 λεπτά της ώρας.

Η λογική λέει ότι η επόμενη γενιά S-Class θα κυκλοφορήσει πριν την EQS. Την τελευταία δεν θα τη δούμε στην αγορά νωρίτερα από το 2022. Η AMQ EQS θα δημιουργήσει μια ποικιλία αυτοκινήτων ηλεκτρικής απόδοσης που θα αντικατοπτρίζουν την παραδοσιακή σειρά AMG, όπως την EQE sedan και ακόμη μια EQG, ως γρήγορη παραλλαγή της ήδη επιβεβαιωμένης ηλεκτρικής G-Class. Η AMQ EQS θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό όχι μόνο από το Tesla Model S Plaid, αλλά και από την Porsche Taycan, δύο EV που θα κυκλοφορήσουν φέτος – επίσης το Audi E-Tron GT και τη Jaguar XJ. Επιπλέον, η BMW ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πιο ισχυρή έκδοση της σειράς 7 της επόμενης γενιάς της θα είναι ηλεκτρική.