Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hopper, ένα e-bike με… καμπίνα

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hopper, ένα e-bike με… καμπίνα

Mobility

Hopper, ένα e-bike με… καμπίνα

Mobility

H start-up εταιρεία, Hopper Mobility, αναπτύσσει ένα υβριδικό μοντέλο, το οποίο συνδυάζει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ένα αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το Hopper είναι ένα e-bike με μια καμπίνα που καλύπτεται, ωστόσο δεν υπάρχουν πόρτες, αλλά μπορεί να απομονωθεί το εσωτερικό με διάφανα καλύμματα. Πατάει επάνω σε τρεις τροχούς, δύο εμπρός και ένας πίσω με τον τελευταίο να είναι και αυτός που στρίβει.

Εκτός από έναν ενήλικα εμπρός υπάρχει χώρος και για δύο μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα ή ακόμα έναν ενήλικα. Το κλειστό “πορτμπαγκάζ” έχει χωρητικότητα 70 λίτρων, ενώ μπορεί να φτάσει τα 220 (!) με τον χώρο του πίσω καθίσματος. Επειδή η τελική ταχύτητα είναι 25 χλμ./ώρα, αφενός μπορεί να οδηγηθεί από τον καθένα, αφετέρου έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κανονικά και στους ποδηλατόδρομους. Ο κύκλος στροφής του είναι μόνο δύο μέτρα και τόσο η όπισθεν όσο και το τιμόνι τύπου αυτοκινήτου καθιστούς το Hopper την καλύτερη επιλογή στην μικροκινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρας 250 W και προσφέρει υποβοήθηση όταν εφαρμοστεί πίεση στα πετάλια. Η μπαταρία επιτρέπει αυτονομίες έως και 60 χιλιόμετρα με τον αριθμό αυτόν να μπορεί να διπλασιαστεί όταν προστεθεί και δεύτερη μπαταρία. Οι μπαταρίες αφαιρούνται εύκολα και φορτίζονται με οποιαδήποτε συμβατική πρίζα. Έχει δύο μέτρα μήκος και 88 εκατοστά πλάτος, διαστάσεις που μαρτυρούν την εύκολη εύρεση θέση στάθμευσης εντός πόλης.

Η νεοσύστατη εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης και γι’ αυτό θα ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2022. Οι πρώτες μονάδες πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2023 και η τιμή για την νέα σειρά οχημάτων αναμένεται να είναι στα 6.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Valeo: Αυτόματο e-bike με υποβοήθηση 48V
e-Bikes: Στο εργοστάσιο της Riese & Muller (+video)
Η γκάμα των e-Bikes της Ducati για το 2022 με μία σημαντική προσθήκη (+video)

Advertisement