Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Θεσσαλονίκη δείχνει το δρόμο: Έρχονται 400 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Θεσσαλονίκη δείχνει το δρόμο: Έρχονται 400 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα

Mobility

H Θεσσαλονίκη δείχνει το δρόμο: Έρχονται 400 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα

Mobility

Ο Δήμος θέλει να ακούσει τις απόψεις των πολιτών πριν τη εγκατάσταση των ποδηλατοστασίων.

Advertisement
Advertisement

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το επόμενο διάστημα, πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου “Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων (ΕΣΠΑ 2014-2020) μέσω του οποίου προβλέπονται 120 σημεία τοποθέτησης 400 ποδηλατοστασίων.

Ως συνέχεια του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με προτάσεις δημοτών-επισκεπτών της πόλης για επιπλέον θέσεις ποδηλατοστασίων σε σημεία συνάθροισης κοινού.

Advertisement
Advertisement

Για το λόγο αυτό, έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο μια έρευνα -ερωτηματολόγιο ώστε να λάβει τις ορθότερες αποφάσεις με την συμμετοχή των ενεργών ποδηλατών ή όσων κινούνται με ποδήλατα. Ο Δήμος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις των πολιτών θα παραμείνουν ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη συγκεκριμένη έρευνα.

Η έρευνα θα είναι ενεργή έως και τις 31/01/2022.

Μεταξύ των ερωτήσεων περιλαμβάνονται και ειδικοί σύνδεσμοι που παρουσιάζονται οι θέσεις των ποδηλατοστασίων σε μορφή χαρτών οι οποίες έχουν επιλεγεί από τη Διεύθυνση Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου. Ειδικότερα στους ακόλουθους συνδέσμους : 1) χάρτης 1 : https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2021/12/Α_-και-Ε_-Δημοτικές-Κοινότητες_v2-scaled.jpg 2) χάρτης 2 : https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2021/12/Β_-Δημοτική-Κοινότητα-scaled.jpg 3) χάρτης 3: https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2021/12/Δ_και_Ε_Δημοτικές_Κοινότητες-Δημ_Κοινότητα_Τριανδρίας_v2.jpg 4) πίνακας: https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2021/12/Table2A.pdf παρουσιάζονται οι θέσεις ποδηλατοστασίων σε μορφή χαρτών καθώς και σε μορφή πίνακα οι οποίες θα τοποθετηθούν μετά από μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από την Διεύθυνση Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Επίσης οι δημότες ερωτώνται που πιστεύουν ότι πρέπει να τοποθετηθούν επιπλέον χώροι στάθμευσης ποδηλάτων ώστε να εξυπηρετούνται ανάγκες μεγάλου τμήματος των χρηστών ποδηλάτων σημειώνοντας την διεύθυνση με αριθμό ή την θέση λαμβάνοντας τις συντεταγμένες (x,y) από το google maps εδώ: https://www.google.com/maps/@40.6449328,22.9416259,15z (με δεξί κλικ στον χάρτη εμφανίζονται οι συντεταγμένες του επιλεγμένου σημείου) Εναλλακτικά μπορείτε να σημειώσετε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (π.χ. χώρο συνάθροισης κοινού) ή διασταύρωση οδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέοι ποδηλατόδρομοι χιλιομέτρων σε όλη την ΕΕ – Τι γίνεται στην Ελλάδα
Νέοι ποδηλατόδρομοι και 325 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών
Ελλάδα, που είναι οι ποδηλατόδρομοι σου;

Advertisement