Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ακόμη ένα νησί με πιστοποίηση «Bike Friendly Destination»!

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμη ένα νησί με πιστοποίηση «Bike Friendly Destination»!

Mobility

Ακόμη ένα νησί με πιστοποίηση «Bike Friendly Destination»!

Mobility

Το νησί της Κω διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα αναβατών ενώ επίσης υπάρχουν και 8 πιστοποιημένα ξενοδοχεία ειδικά για ποδηλάτες.

Advertisement
Advertisement

Aκόμη ένα ελληνικό νησί πιστοποιήθηκε ως φιλικός προορισμός για το ποδήλατο αποκτώντας όλα τα πανευρωπαϊκά κριτήρια για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού αλλά και την ευρεία χρήση του οικονομικού και οικολογικού μέσου.

Μάλιστα πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω, εκδήλωση για την απονομή του Σήματος Πιστοποίησης “Bike Friendly Destination” στον Δήμο Κω, ως προορισμός φιλικός για το ποδήλατο.

Advertisement
Advertisement

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ιστορία του ποδηλάτου στην Κω επανέρχεται μέσα από μια στρατηγική επιλογή του ποδηλατικού τουρισμού και τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς, ενώ η αντιδήμαρχος κ. Σέβη Βλάχου ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πιστοποίηση αυτή είναι ακόμα μια δέσμευση που υλοποιείται και πως η Κως είναι το νησί του ποδηλάτου και στην πράξη.

Το Σήμα Πιστοποίησης “Bike Friendly Destination” απονεμήθηκε από την Aστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το Σήμα πιστοποιεί ότι ένας Δήμος-προορισμός πληροί μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτών κριτηρίων που δημιουργούν ‘ποδηλατική ταυτότητα‘ στον προορισμό και διευκολύνουν τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του. Συμβάλλει στη προώθηση της ποδηλασίας στην περιοχή ως ένας τρόπος άθλησης, ψυχαγωγίας και μετακίνησης, ενώ ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον Δήμο Κω, ως προορισμό εναλλακτικού – θεματικού τουρισμού. Η πιστοποίηση των ποδηλατικών υπηρεσιών και υποδομών της Κω καθιστά το νησί έναν φιλικό τόπο και ταυτόχρονα έναν προορισμό για μετακίνηση με ποδήλατο.

Advertisement

Η Κως, ευρέως γνωστή και ως ‘νησί του ποδηλάτου‘, διαθέτει συνολικά πάνω από 15 χλμ. ποδηλατοδρόμων, 6.500 ποδήλατα διαθέσιμα προς ενοικίαση, πολλά ορεινά μονοπάτια και διαδρομές για όλα τα επίπεδα. Η ποδηλασία αποτελεί μια δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Σήμερα, το νησί της Κω διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα αναβατών: εντελώς επίπεδες, ορεινές, μεικτές, χωματόδρομους, απότομες διαδρομές και μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ποδηλατική κουλτούρα.

Η Κως αποτελεί ένα νησί που πληροί τα κριτήρια πιστοποίησης του σήματος, με τα πιο σημαντικά από αυτά να είναι η ύπαρξη ποδηλατικών διαδρομών στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων από επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο, η ύπαρξη ποδηλατοδρόμων (με σήμανση και αποκλειστικά για ποδήλατα) μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, η ύπαρξη χώρων στάθμευσης αποκλειστικά για ποδήλατα, καθώς και η ύπαρξη Bike Friendly Hotels στον Δήμο.

Advertisement

Το νησί προσφέρει υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας και καταστήματα ποδηλάτων υψηλών προδιαγραφών, με μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού ποδηλάτων πόλης και ορεινού ποδηλάτου. Η Κως διαθέτει ίσως τον μεγαλύτερο ποδηλατικό στόλο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, καθώς επίσης υπάρχουν πολλοί ποδηλατικοί σύλλογοι και διοργανώνονται διαρκώς μεγάλα ποδηλατικά γεγονότα και αγώνες.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν ήδη 8 πιστοποιημένα ξενοδοχεία στο νησί με το σήμα “Bike Friendly”, τα: Diamond Deluxe Hotel Kos, Kos Hotel Junior Suites, Mitsis Ramira Beach Hotel, Mitsis Summer Palace Beach Hotel, Mitsis Norida Beach Hotel, Mitsis Family Village Beach Hotel, Mitsis Blue Domes Resort & Spa και Neptune Hotels-Resort, Convention Centre & Spa.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδημάρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σέβη Βλάχου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποδηλατικού Τουρισμού Δήμου Κω και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Σαράντης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω κ. Κώστας Σουρασής και εκπρόσωπων του τουρισμού και του ποδηλάτου οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νησί της Κω. Το «παρών» έδωσαν επίσης τα στελέχη του Γραφείου Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης και της εταιρείας NatTour, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού κ.κ. Κώστας Τεχνίτης, Ηλίας Έψιμος, Νίκος Κάππας, Ελένη Παπαδούλη και ο κ. Ευστράτιος Σερνικός με τον συνεργάτη του κ. Κωνσταντίνο Σαράντη, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ζήτησαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, έτσι ώστε να μεγαλώσει το brand name της Κω στον συγκεκριμένο τομέα. Την απονομή έκανε η δημοσιογράφος κα Βίκυ Καραντζάβελου, γενική διευθύντρια της NatTour.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
e-Bikes: Στο εργοστάσιο της Riese & Muller (+video)
Ελπιδοφόρος αλλά και… επικίνδυνος διαγωνισμός για e-bikes
Τα e-bikes και η Kosmoride πήγαν και στη Γλυφάδα