Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μικρό ηλεκτρικό μοντέλο από την KIA

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μικρό ηλεκτρικό μοντέλο από την KIA

Mobility

Μικρό ηλεκτρικό μοντέλο από την KIA

Mobility

Η ιδέα ενός πολύ μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης φαίνεται πως κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων κατασκευαστών με την ΚΙΑ να αποκαλύπτει πως έχει στα άμεσα πλάνα της ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο

Advertisement
Advertisement

Η πανδημία θα αλλάξει αρκετά από τα πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και πολλοί υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο κομμάτι των αστικών μετακινήσεων, προβλέποντας την στροφή από τα ΜΜΜ στην ιδιωτική μετακίνηση. Ο τρόπος για κάτι τέτοιο με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών είναι μικρά αυτοκίνητα στη λογική τετράτροχων σκούτερ. Πρόσφατα η Citroen παρουσίασε μια τέτοια ιδέα με το Ami, η Renault έχει εδώ και χρόνια το Twizy και τώρα η φαίνεται πως και η ΚΙΑ θα μπει στο παιχνίδι με ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο.

Ο Emilio Herrera, COO της KIA Motors Europe σε πρόσφατη συνέντευξη του στο βρετανικό Auto Express τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει σαφής η ανάγκη με έξυπνα μέσα ιδιωτικής μετακίνησης. Στην Κίνα για παράδειγμα το ποσοστό χρήσης ιδιωτικών μέσων ήταν 34% και σήμερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας το 65%. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται πως θα γίνει και σε πολλές μεγαλουπόλεις παγκοσμίως καθώς ο κόσμος θα έχει την ανάγκη να νιώθει ασφάλεια στις μετακινήσεις του, κάτι που τα ΜΜΜ δεν μπορούν να προσφέρουν στο βαθμό που μπορεί ένα ιδιωτικό μέσο.

Advertisement
Advertisement

Ο Herrera αποκάλυψε πως η KIA εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου με περιορισμένη αυτονομία και με την προοπτική χρήσης αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον με πολύ χαμηλό κόστος. Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιείται μέσω κάποια συνδρομητικής υπηρεσίας ή βραχυχρόνιας μίσθωσης. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η αδελφή Hyundai είχε ανακοινώσει την συνεργασία με την εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Canoo από το Λος Άντζελες για την ανάπτυξη μιας μικρής ηλεκτρικής πλατφόρμας τύπου skateboard που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αυτόνομα οχήματα. Ο Herrera δεν επιβεβαίωσε πως το μοντέλο της KIA θα βασίζεται σε αυτή την πλατφόρμα, ούτε έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα όμως με βάση τα νέα μοντέλα που αναμένουμε από την KIA το επόμενο διάστημα είναι αρκετά λογικό να δούμε το νέο μικρό μοντέλο πόλης προς τα τέλη του 2021.


Πηγή: www. autoexpress.co.uk