Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA SPRING 2023

Dacia Spring: Η χαριτωμένη πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Spring: Η χαριτωμένη πλευρά της ηλεκτροκίνησης

DACIA SPRING 2023

Dacia Spring: Η χαριτωμένη πλευρά της ηλεκτροκίνησης

DACIA SPRING 2023

Το μικρό ηλεκτρικό πόλης της Dacia, το Spring, συνδυάζει ιδανικά το νεανικό αστικό στιλ με πλήθος από δυνατότητες που το κάνουν τον ιδανικό σύντροφο στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η εκτόξευση της Dacia τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, με σημαντικές εμπορικές επιτυχίες σε όλα τα μοντέλα της, δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά και από την ηλεκτροκίνηση.

Αρκετά νωρίς η Dacia, από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε είχε ήδη παρουσιάσει την πρώτη και ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθειά της. Το Spring ήταν -και παραμένει- ένα χαριτωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, εξαιρετικό ως σύλληψη και ακόμα καλύτερο ως εκτέλεση.

Χωρίς να ξεφύγει από την δική της εμπορική και σχεδιαστική φιλοσοφία, η Dacia με το Srping καταφέρνει να έχει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε τιμή που το καθιστά το πιο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς. Και ένα όχημα που -όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Dacia- επιτυγχάνει μία κορυφαία σχέση τιμής προς απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που βέβαια αναγνωρίστηκε από το κοινό, το οποίο το ανέδειξε σε μία σημαντική εμπορική επιτυχία. Έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις 100.000 παραγγελίες από την άνοιξη του 2021 που βγήκε στην αγορά, έρχεται πλέον ανανεωμένο και βελτιωμένο να δώσει νέα ώθηση σε μία πολύ έξυπνη ιδέα για ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αστικής κινητικότητας.

Η ανανεωμένη γενιά του μοντέλου, πέρα από τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα των 65 ίππων, έχει και αρκετές αλλαγές στο αμάξωμα, που συνδυάζονται με δύο νέες εκδόσεις, Extreme και Extreme Plus.

Οι νέες αυτές εκδόσεις κάνουν ακόμα πιο ελκυστική την εμφάνιση του μικρού ηλεκτρικού της Dacia, προσθέτοντας κάποια πιο νεανικά και περιπετειώδη χαρακτηριστικά στην παρουσία του.

Advertisement

Στόχος των εκδόσεων αυτών είναι να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το πολύ όμορφο design των αυτοκινήτων, χωρίς να χαθεί ο cool χαρακτήρας και η οικολογική διάσταση στην προσέγγιση. Ενώ παράλληλα κάνουν το Spring περισσότερο εκδρομικό και πιο συμβατό και με δραστηριότητες εκτός πόλης, σε εκδρομές στην ύπαιθρο.

Η έκδοση Extreme χαρακτηρίζεται από διάφορες μοντέρνες «πινελιές» και μοναδικά στοιχεία, όπως η χρήση μιας χάλκινης απόχρωσης για τις μπάρες οροφής, τα καλύμματα των καθρεπτών, τις πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ και σημεία κάτω από τα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Υπάρχει επίσης μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για το αμάξωμα, μεταξύ των οποίων και το εντελώς νέο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρώμα με την ονομασία Slate Blue.

Η νέα εμφάνιση της Dacia κάνει αισθητή την παρουσία της και στο Spring, με μυώδεις γραμμές στο εμπρός μέρος, μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα με μοντέρνα φωτιστικά σώματα καθώς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος που του προσδίδουν ένα χαρακτηριστικό off road χαρακτήρα.

Χάρη στο μικρό του μήκος των 3,734 μέτρων και το μεταξόνιο των 2,423 μέτρων, το Spring συνδυάζει τις compact διαστάσεις με μοναδική άνεση για τέσσερις επιβάτες στο σαλόνι του. Και παράλληλα είναι ιδιαίτερα φιλικό μέσα στην πόλη, με μικρό κύκλο στροφής για κορυφαία ευελιξία και μεγάλα παράθυρα για απρόσκοπτη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση.

Advertisement

Όμορφο, νεανικό, γεμάτο σχεδιαστική αυτοπεποίθηση, το Dacia Srping αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για όσους αναζητούν έναν σύντροφο μέσα στην πόλη που θα καλύψει όλες τις ανάγκες τους με τον πιο ευχάριστο και οικονομικό τρόπο.

Με τιμή που ξεκινά από τα 21.188 ευρώ είναι επίσης και το φθηνότερο κανονικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς. Κάτι που του δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα για όσους θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, με τους λιγότερους δυνατούς περιορισμούς και μία απίστευτη σχέση τιμής προς απόδοση που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Spring στην Ελλάδα (+τιμή)
Οδηγούμε το νέο Dacia Spring Extreme Electric 65 στην Αυστρία
Ρεκόρ πωλήσεων για την Dacia το 2022