Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA 2023

CUPRA Born: Γεννημένο να συναρπάζει…

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Born: Γεννημένο να συναρπάζει…

CUPRA 2023

CUPRA Born: Γεννημένο να συναρπάζει…

CUPRA 2023

Το νέο CUPRA Born προσδίδει νέα ώθηση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Διαθέτει κοφτερή σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία για δυνατές συγκινήσεις, συνδυασμένη με ένα πλαίσιο που προκαλεί οδηγικά συναισθήματα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο CUPRA Born σηματοδοτεί την εντυπωσιακή νέα ηλεκτρική εποχή για τη μάρκα. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο με ουδέτερο αποτύπωμα CO2, όπου ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού & παραγωγής.

Οι επιπρόσθετες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες με τα υψηλότερα πρότυπα.

Το νέο CUPRA Born με κίνηση στους πίσω τροχούς, δημιουργεί μια πιο σπορ οδηγική αίσθηση και εμπειρία. Διατίθεται σε εκδόσεις απόδοσης 150PS (110kW)/310Nm και 204PS (150kW)/310Nm. Το υψηλής απόδοσης Βorn προσφέρει επίσης το πακέτο επιδόσεων e-Boost αυξάνοντας την απόδοση στα 231PS (170kW)/310Nm.

Advertisement
Advertisement

Το e-Boost διατίθεται με δύο επιλογές μπαταρίας: Με την μπαταρία 77kWh που προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 7 δευτερόλεπτα και αυτονομία περίπου 540km, και με την μπαταρία 58kWh με τα 0-100χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα και με την αυτονομία να φτάνει τα 424χλμ. Η μικρότερη έκδοση (45kWh) έχει αυτονομία 340 km. Επιπλέον, το πακέτο e-Boost περιλαμβάνει μεγαλύτερα μπροστινά φρένα και στάνταρ ζάντες 19” καθώς και τιμόνι CUPRA με satellite buttons.

Το επιθετικό σχεδιαστικά CUPRA Born χρησιμοποιεί υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη χαμηλά και κεντρικά στο αυτοκίνητο ώστε να προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους (50% μπροστά, 50% πίσω) και να μειώσει το αντίκτυπο του αυξημένου βάρους.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό Βοrn διαθέτει τρεις επιλογές μπαταρίας με χωρητικότητα 45kWh, 58kWh και 77kWh και με μέγιστη αυτονομία περίπου 540km με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP. Η επίτευξη του μεγάλου εύρους αυτονομίας επιτυγχάνεται από το προηγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί στο βέλτιστο τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Advertisement

Όσον αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης, σε μόλις 7 λεπτά μπορούν να προστεθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας χρησιμοποιώντας ένα σημείο φόρτισης 170kW. Ακόμη και αν η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι μόνο στο 5%, μπορεί να αναπληρωθεί στο 80% σε μόλις 35 λεπτά. Το CUPRA Born μπορεί να συνδεθεί τόσο σε δίκτυα φόρτισης AC (έως 11kW) όσο και DC (έως 170kW), οπότε είτε βρίσκεστε στο δρόμο είτε στο σπίτι, η επαναφόρτιση της μπαταρίας είναι γρήγορη και απλή.

Το ολοκαίνουργιο CUPRA Born είναι εξοπλισμένο με Drive Profile, που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του οδηγού του. Διαθέτει πέντε διαφορετικά οδηγικά προφίλ: Range, Comfort, Performance, Individual και CUPRA (διατίθεται μόνο με το e-Boost).

Advertisement

Το νέο CUPRA Born χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, σε συγκεκριμένη εφαρμογή CUPRA (15 mm χαμηλότερα στον μπροστινό άξονα και 10 mm στον πίσω άξονα από το στάνταρ ύψος MEB του Ομίλου Volkswagen). Η πλατφόρμα ηλεκτρικής κίνησης επέτρεψε στους μηχανικούς της CUPRA να ενισχύσουν τη δυναμική ικανότητα του οχήματος, καθιστώντας το όσο πιο ευέλικτο και κομψό γίνεται.

Το νέο CUPRA Born πρόκειται να γίνει αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού οικοσυστήματος, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες λύσεις ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του CUPRA Born συμβολίζει την προσέγγιση του εσωτερικού στην ψηφιοποίηση. Η οθόνη παρέχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα με απόλυτη ευκρίνεια, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει σημαντικές πληροφορίες.

To σύστημα infotainment 12 ” με οθόνη 1.560 x 700 pixel, συνδυάζει τα οφέλη της οθόνης αφής και του φωνητικού ελέγχου. Μπορεί επίσης να εμφανίσει μια σειρά δεδομένων και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης 3D πλοήγησης, μουσικής, επαφών και μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Είναι η γέφυρα που κρατά τους πελάτες άμεσα συνδεδεμένους.

Το νέο CUPRA Born ενσωματώνει αναγνώριση φωνής, αναμφισβήτητα έναν από τους πιο φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με συσκευές,που μειώνει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Το σύστημα infotainment μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση πληροφοριών πλοήγησης ή την αναζήτηση μουσικής με ασφαλέστερο και ευκολότερο τρόπο. Απλά με τις λέξεις “Hola, Hola” το σύστημα είναι έτοιμο να αλληλεπιδράσει.

Στον πυρήνα του νέου CUPRA Born βρίσκεται το CUPRA CONNECT, με την πλήρως αναδιαμορφωμένη εφαρμογή My CUPRA. Το CUPRA CONNNECT ξεκλειδώνει διαδικτυακές υπηρεσίες στο αυτοκίνητο. Οι πελάτες μπορούν να διαχειριστούν τη φόρτιση της μπαταρίας από την εφαρμογή My CUPRA, ορίζοντας το ακριβές ποσοστό φόρτισης της. Ο κλιματισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση, ορίζοντας τη θερμοκρασία-στόχο εκ των προτέρων ή αυτόματα μετά το ξεκλείδωμα των θυρών, μαζί με τη θέρμανση των μπροστινών καθισμάτων.

Το νέο CUPRA Born εκδημοκρατίζει την ηλεκτροκίνηση, την κάνει πιο συμβατή στη σύγχρονη πραγματικότητα, την καθιστά ακόμη πιο ελκυστική για τους πολλούς αλλά συνάμα και για εκείνους που λατρεύουν την οδήγηση, τις επιδόσεις, τις έντονες συγκινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Seat τωρα και μετά Cupra
Το CUPRA DarkRebel στο Μόναχο (+ video)
Το ηλεκτρικό CUPRA Born ακόμα πιο προσιτό