Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Το υψηλό ηθικό του CUPRA Formentor

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το υψηλό ηθικό του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

Το υψηλό ηθικό του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

Το CUPRA Formentor αποτελεί το καταλυτικό βήμα στον επιθετικό εξηλεκτρισμό της μάρκας με δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις υψηλής απόδοσης που απογειώνουν αυτομάτως το ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Formentor VZ e-Hybrid 1.4 TSI 245PS (180kW) DSG αποδίδει συνολική ισχύ 245PS (180kW) και 400Nm ροπή. Ότι καλύτερο δηλαδή για τον τρελαμένο με την οδήγηση και τις επιδόσεις.

Ο βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων TSI 150PS (110kW) συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 115PS (85kW), με ενέργεια που παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, επιτρέποντας στο CUPRA Formentor να προσφέρει οικολογικά συνειδητή υψηλή απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Formentor είναι επίσης διαθέσιμο με μια αξιοζήλευτη plug-in υβριδική έκδοση, με μεγάλη απόδοση 204PS (150kW) και 350Nm ροπή προκειμένου να ευχαριστηθείς κάθε στιγμή τη σπορ οδήγηση.

Το CUPRA Formentor διατηρεί μεταξύ άλλων την άριστη σχέση μεταξύ κινητήρα και πλαισίου προκειμένου να προσφέρει δυναμική οδήγηση. Το πλαίσιο και το τιμόνι βρίσκονται σε απόλυτη ακρίβεια, ανεξάρτητα από την επιλογή του κινητήρα.

Το CUPRA Formentor είναι σχεδιασμένο επάνω στην άκαμπτη και άκρως δοκιμασμένη πλατφόρμα MQB Evo, το σημείο εκκίνησης που επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση ποικιλίας νέων αποδοτικών τεχνολογιών, ώστε να προσφέρει την πιο δυνατή οδηγική εμπειρία χωρίς τους συμβιβασμούς.

Advertisement

Τα μπροστινά στηρίγματα MacPherson και οι πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι (σε εκδόσεις άνω των 150PS) εξισορροπούν τις ανταγωνιστικές ανάγκες για άνεση στην καθημερινή οδήγηση και φυσικά την απαιτούμενη απόκριση σε πιο απαιτητικά πικάντικα οδηγικά σενάρια.

Advertisement

Η ακριβής αλληλεπίδραση μεταξύ ελατηρίου και αποσβεστήρα σημαίνει ότι το πλαίσιο μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει σε αλλαγές φορτίων, υποβοηθούμενο από το ομοιόμορφο κατανεμημένο βάρος του οχήματος που ανέρχεται σε 1.644 kg (2.0 TSI 310PS DSG 4Drive).

Το CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS ενσωματώνει Adaptive Chassis Control (DCC) ως στάνταρ, το οποίο συνεχώς παρέχει την καλύτερη απόσβεση για κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες και το προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός (Comfort, Sport, Individual, CUPRA και Offroad).

Advertisement

Το CUPRA Formentor διαθέτει επίσης προηγμένη ρύθμιση πλαισίου DCC (διατίθεται στην Individual drive mode) δίνοντας ακόμη περισσότερο έλεγχο στα δυναμικά χαρακτηριστικά του crossover (έως και 15 βήματα), αλλάζοντας όχι μόνο το επίπεδο απόσβεσης του αμορτισέρ αλλά και τη ρύθμιση του ελεγκτή πλαισίου.

Το τιμόνι μεγιστοποιεί προοδευτικά, όχι μόνο την ευελιξία αλλά και την εμπιστοσύνη στον οδηγό, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή των προαιρετικών φρένων Brembo 18 ιντσών στους ανάλογους από πλευράς διάστασης τροχούς.

Μην το σκέφτεσαι τελικά άλλο, αποφάσισε, μπες μέσα και απόλαυσε τις ξεχωριστές οδηγικές στιγμές πίσω από το τιμόνι του. Αξίζει πραγματικά. Χωρίς ενοχές. Το νέο και ισχυρότατο Cupra Formentor έχει τελικά τον τρόπο να σε κάνει να νιώσεις όμορφα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
CUPRA: Αντίστροφη μέτρηση για το Tavascan
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Born 58 kWh 204 PS vs VW Golf GTE
Η Cupra ετοιμάζει «αντί Audi Q3»