Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Η προχωρημένη αισθητική του CUPRA Formentor

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η προχωρημένη αισθητική του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

Η προχωρημένη αισθητική του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

To νέο CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. Δεν θα μπορούσε βέβαια να ήταν διαφορετικά…

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό αισθητικά Formentor ενσωματώνει εκτός των άλλων, όλα τα χαρακτηριστικά της εξωτικής τοποθεσίας, που μάλιστα γίνονται εμφανή στη δυναμική εξωτερική σχεδίαση του.

To αμάξωμά του παραπέμπει ευθέως σε ένα στιβαρό όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του χρησιμοποιεί την αισθητική τεχνική για να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος, προσδίδοντας πιο κομψή εμφάνιση.

Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος παντός εδάφους με τα συμπαγή στοιχεία ενός hatchback.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρόσθιο μέρος του CUPRA Formentor διαθέτει ισχυρή και αποφασιστική εμφάνιση, αλλά συγχρόνως κομψή και εκλεπτυσμένη, με μία μεγάλη μάσκα που φιλοξενεί το χάλκινο έμβλημα CUPRA, η οποία ενισχύεται από τους full LED προβολείς που φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας.

Κάτω από τους προβολείς υπάρχουν δύο είσοδοι αέρα που όχι μόνο ενισχύουν σχεδιαστικά την εμπρόσθια εμφάνιση του οχήματος αλλά κατευθύνουν τον αέρα μέσω του οχήματος και βοηθούν τη ροή του, συμβάλλοντας στην απόδοση και ψύχοντας τα φρένα όταν η οδήγηση γίνει πιο περιπετειώδης.

Advertisement

Η κομψή αλλά ισχυρή σχεδίαση συνεχίζεται στο πίσω μέρος του οχήματος με την ενσωμάτωση δυναμικών φώτων προειδοποίησης κατεύθυνσης καθώς και φωτισμού στη πίσω πόρτα που δημιουργεί οπτικό πλάτος και κάνει το όχημα να ξεχωρίζει.

Advertisement

Οι οδηγοί συνήθως που πλησιάζουν το CUPRA Formentor αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για ένα όχημα υψηλών επιδόσεων, υποβοηθούμενο και από το σύστημα εξάτμισης του με 4 απολήξεις.

Η τολμηρή σχεδίαση του νέου και εκκεντρικού Formentor, ενισχύεται από τον αποκλειστικό προφυλακτήρα, το διακριτικό πίσω σπόιλερ, τον πίσω διαχύτη αλλά και τους αποκλειστικούς τροχούς αλουμινίου 19 ιντσών με το εντυπωσιακό φινίρισμα.

Η συνολική εξωτερική σχεδίαση ενισχύεται από ευρεία παλέτα διαθέσιμων χρωμάτων: εκτός από τα τέσσερα απλά και μεταλλικά χρώματα (Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech ή Candy White) το CUPRA Formentor είναι επίσης διαθέσιμο σε τρία ειδικά χρώματα (Graphene Grey, Dark Camouflage και Desire Red) καθώς και σε δύο ματ αποκλειστικές χρωματικές επιλογές (Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt) που προσθέτουν οπτική κομψότητα και προσωπικότητα στο όχημα.

Advertisement

Χάρη στις έξυπνες διαστάσεις του, το εσωτερικά πληθωρικό αλλά εξωτερικά compact CUPRA Formentor είναι έτοιμο να καλύψει επιτυχώς τις ανάγκες των σημερινών πελατών. Σημειώστε πως έχει μήκος 4.450mm και πλάτος 1.839mm. Ότι πρέπει δηλαδή για τις απαιτήσεις μιας οικογένειας.

Το ύψος του πάλι είναι 1.511mm, παρέχοντας αξιοσημείωτο ύψος για όλους τους επιβάτες, το οποίο, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.680mm προσφέρει σημαντική χωρητικότητα στους πίσω επιβάτες και χώρο αποσκευών 450lt (420lt για την έκδοση 4Drive και 345lt για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις), καθιστώντας το παράλληλα και μία εξαιρετικά πρακτική επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Cupra Formentor 1.5 150 PS DSG
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους