Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Το “μαγικό χαλί” του νέου Citroen C5 Aircross

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το “μαγικό χαλί” του νέου Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross 2022

Το “μαγικό χαλί” του νέου Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross 2022

Αυτό που χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή το νέο Citroen C5 Aircross, είναι η απίστευτη λειτουργία της ανάρτησης. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με αποκλειστικά δικά του στοιχεία, που το ξεχωρίζουν από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στα SUV.

Advertisement
Advertisement

Για άλλη μια φορά η Citroen εφαρμόζει την τεχνολογία των αμορτισέρ με τα υδραυλικά στοπ, και μάλιστα σε βελτιωμένη έκδοση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο που σε αυτόν τον τομέα ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα της κατηγορίας του και θυμίζει εξελιγμένη αερανάρτηση ενός πολύ ακριβότερου αυτοκινήτου.

Ο τρόπος που το νέο C5 Aircross περνά πάνω από κάθε ανωμαλία που υπάρχει σε άσφαλτο και χώμα κάνει την έκφραση “μαγικό χαλί” να μοιάζει λίγη για να περιγράψει την απόλυτη απομόνωση της καμπίνας από όσα συμβαίνουν κάτω από το αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη απόσταση των 23 εκατοστών από το έδαφος αλλά και η έξυπνη επιλογή στο προφίλ των ελαστικών του νέου C5 Aircross προσθέτουν έξτρα πόντους σε αυτό το μοναδικό επίπεδο άνεσης, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις για να πειστείς ότι μπορείς να το αποκτήσεις σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του νέου C5 Aircross είναι ότι αυτή η ανάρτηση είναι μεν ενδοτική, αλλά σε κάθε περίπτωση αποδοτική. Αυτό μεταφράζεται παράλληλα, σε μια κορυφαία οδική συμπεριφορά και μάλιστα ευχάριστη, με τον τρόπο μάλιστα που μας έχει συνηθίσει εδώ και δεκαετίες η Citroen.

Advertisement

Στο δρόμο θα ανακαλύψεις ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο σε κάθε είδους διαδρομή, ευκολοδήγητο και προβλέψιμο στις αντιδράσεις του, ακόμη κι αν χρειαστεί να οδηγήσεις σε ένα δύσκολο ορεινό δρόμο με στροφές και διαρκείς εναλλαγές πορείας.

Προφανώς και το κύριο πεδίο δράσης του νέου C5 Aircross είναι το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο (και μάλιστα με πλήρες… οικογενειακό φορτίο), όπου η κορυφαία άνεση συνδυάζεται με πολύ καλή ηχομόνωση αλλά και μία ευχάριστη αίσθηση σταθερότητας και ευθυβολίας στις υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

Όσο για τις πέραν της ασφάλτου διαδρομές, τα 23 ολόκληρα εκατοστά της απόστασης από το έδαφος και τα προγράμματα οδήγησης στο Grip Control του νέου C5 Aircross, κάνουν τα πάντα για να ξεπεράσουν τις αναστολές της κίνησης μόνο στους εμπρός τροχούς.

Το μόνο σίγουρο σε τελική ανάλυση, είναι πως το νέο πληθωρικό C5 Aircross θα φτάσει αρκετά πιο μακριά από όσο φαντάζεστε, και σίγουρα πολύ πιο άνετα από πολλά – αν όχι από όλα – τα αντίστοιχα SUV της αγοράς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η απόλυτη έκφραση της άνεσης
To νέο Citroen C5 Aircross επενδύει στην απόλυτη άνεση
Νέες εκδόσεις για το plug-in υβριδικό Citroen C5 Aircross