Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Και diesel έχω…

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Citroen C5 Aircross: Και diesel έχω…

Citroen C5 Aircross 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Και diesel έχω…

Citroen C5 Aircross 2022

Το κυρίως πιάτο που προσφέρει απλόχερα το νέο Citroen C5 Aircross είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η απαράμιλλη άνεσή του. Η οποία διαθέτει πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές προκειμένου να φτάσει σε αυτό το απίθανο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Μια άνεση που ξεκινά φυσικά από τα πολύ εξελιγμένα καθίσματα, στα οποία νομίζεις ότι χάνεσαι μέσα στο πλουσιοπάροχο αφρώδες, και καταλήγει φυσικά στην κορυφαία απόσβεση της ανάρτησης.

Αυτή η πατέντα της Citroën (Progressive Hydraulic Cushions), με την τοποθέτηση δύο υδραυλικών αμορτισέρ που διαθέτουν ελατήρια απόσβεσης στις άκρες τους, τοποθετημένα στη θέση των bump-stops, δημιουργεί μια αίσθηση ότι κινείσαι πάνω σε φίλτρο νερού.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και οι βαθιές λακκούβες μοιάζουν να στομώνουν κάτω από τα λάστιχα του C5 Aircross. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ποιότητα κύλισης. Ο ήχος του φιλότιμου και αποδοτικού diesel κινητήρα BlurHDi των 1,5 lt 130 PS και 300 Nm ροπής μοιάζει αδύναμος να διαπεράσει την ηχομόνωση της καμπίνας.

Σε αυτό βέβαια συμβάλλει καταλυτικά και το βελτιωμένο 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την άφθονη ροπή του ψυχωμένου κινητήρα και τη διανέμει σωστά.

Advertisement

Αξίζει επίσης τον κόπο να βγάλετε το νέο C5 Aircross και εκτός ασφάλτου, σε έναν βατό χωματόδρομο. Είναι απίθανο να βρει από κάτω λόγω της μεγάλης απόστασης που έχει από το έδαφος. Εδώ είναι μάλιστα που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την απίθανη απόσβεση της γαλλικής ανάρτησης.

Advertisement

Σε μια εποχή όπου ο εξηλεκτρισμός προχωρά ακάθεκτος, υπάρχουν κάποια μοντέλα στα οποία τους ταιριάζει πολύ και η diesel τεχνολογία. Όπως το νέο C5 Aircross. Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν ακούραστο χιλιομετροφάγο ο οποίος θα μεταφέρει ακόμα πιο ξεκούραστα όλη την οικογένεια, παράλληλα με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στον τομέα της ασφάλειας τώρα, το νέο Citroën C5 Aircross προσφέρει προηγμένες λύσεις που ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Εχουμε και λέμε λοιπόν: 20 διαφορετικά συστήματα υποβοήθησης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, Highway Driver Assist, το «έξυπνο» cruise control και το Active Lane Departure Warning.

Advertisement

Τα φαρδιά και ιδιαίτερα φιλόξενα καθίσματα του νέου C5 Aircross SUV χαρίζουν στους επιβάτες μια απολαυστική εμπειρία, εξασφαλίζοντάς τους ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Η προσθήκη ειδικού αφρού πάχους 15 mm τα καθιστά ακόμα πιο μαλακά και περισσότερο ανθεκτικά.

Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν γέμιση από αφρό υψηλής πυκνότητας ώστε να αποφεύγεται η «καθίζηση» τους μετά από μεγάλα διαστήματα οδήγησης. Διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων, αλλά και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων. Είπατε τίποτα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Νέο Citroen C5 Aircross: Πιο μοντέρνο, πιο άνετο (video)
Το νέο λογότυπο της Citroen